Във високомерието на Слави Трифонов има политически сексапил, но не

...
Във високомерието на Слави Трифонов има политически сексапил, но не
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Срив в подкрепата за ГЕРБ не се случи, отливът е факт

" Във високомерието на Слави Трифонов има политически съблазън, само че не съм сигурен в дълготраен проект дали води до триумф. Изобщо не съм сигурен, че е очарователно за така наречен партии на протеста и за подозираната в възможна поддръжка Българска социалистическа партия, която би трябвало да изясни за какво поддържа това държавно управление от американски ученици, без да желае нищо. Трифонов споделя, че не желае обединения, предлагам държавно управление и го подкрепяйте, в случай че щете ". Това съобщи пред БНР анализаторът Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Според него предложеното държавно управление от Има Такъв Народ наподобява на " нещо, чиято цел не е да мине през пленарна зала и не е да ръководи ".

" Харесаха ми десните цели, препоръчани от Слави Трифонов - приватизацията на ББР, концесиониране на инфраструктурни планове и развиването им от частни вложители с частен капитал ", разгласи той.

Анализаторът даде висока оценка на номинациите на Има Такъв Народ за министър председател - Николай Василев и за министър на стопанската система - Любомир Дацов:

" Има голям брой непознати за българското общество хора, да - с внушителни сивита, дипломи, специализации и непознати езици, само че не съм сигурен, че са с внушителни знания за българската реалност, с внушителни контакти в България и с внушително почитание в професионалните сфери тук, което е значимо ", сподели той за останалите препоръчани министри.

Според Харизанов цялата история наподобява на " тролене на политическата система от Има Такъв Народ " и позволи " да продължат да я тролят с още едни избори ".  

Анализаторът разяснява и изборният резултат на ГЕРБ, като съобщи, че партията продължава да е водеща политическа мощ:

" Срив в поддръжката за ГЕРБ не се случи, отливът е реалност. Не виждам някой, който да е огромният печеливш от този отлив ".

По думите му никой в ГЕРБ не е обезпокоен от хипотезата да са съпротива.

" ГЕРБ продължава да е мощен лидерски план, още не е систематична политическа партия ", съобщи Харизанов и добави, че не вижда фигура, която " да го победи на конгрес за избор на ръководител ".

Георги Харизанов акцентира, че личностите в листите на " Демократична България " са причина за покачването на изборния им резултат: " Там има същинска битка на персони - с преференции ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР