Във Великобритания Конгресът на профсъюзите обвини правителството на торите в

...
Във Великобритания Конгресът на профсъюзите обвини правителството на торите в
Коментари Харесай

Синдикатите на Острова обвиниха правителството в насърчаване на алчността сред банкерите

Във Англия Конгресът на профсъюзите упрекна държавното управление на торите в поощряване на просвета на " алчността е положително нещо “ измежду банкерите, които от през днешния ден, с премахването на тавана за бонусите, ще могат да печелят безграничен брой пари.

От Конгреса на профсъюзите, който е федерация, сплотяваща множеството синдикати в Англия и Уелс, обявиха, че до момента в който министрите неведнъж са призовавали за ограничение на заплащането на множеството служащи, те са " мълчали за несметните облаги в Ситито “, оповестява БНР.

Таванът за
бонусите за банкери беше въведен през 2014 година, с цел да се ограничи поемането на риск след международната финансова рецесия.

Усилия за премахването му бяха положени за първи път от краткотрайното държавно управление на Лиз Тръс през септември 2022 година, с цел да се подтикват вложенията в Ситито и да се отстранен разпоредбите на Европейски Съюз след Брекзит.

По-късно предложенията бяха подкрепени от държавното управление на Риши Сунак, когато той встъпи в служба предишния октомври.

Първоначално таванът ограничаваше
бонусите до два пъти заплатите на банкерите, давайки опция на междинния служащ в Ситито да прибере в джоба си до 120 000 паунда под формата на спомагателни изплащания. 

Това е еквивалент на към седем пъти приблизително възнаграждение на болногледач, който печели към 17 780 паунда.

Цифрата е доста по-висока за банкови ръководители със заплати от към 250 000 паунда, които можеха да получат
бонуси до 500 000 паунда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР