Във Великобритания депутати от управляващата Консервативна партия изразиха загриженост, че

...
Във Великобритания депутати от управляващата Консервативна партия изразиха загриженост, че
Коментари Харесай

Консерваторите на Острова загрижени, че Си Дзинпин е поканен на погребението на Елизабет II

Във Англия депутати от ръководещата Консервативна партия показаха угриженост, че за държавното заравяне на кралицата е поканен китайския президент Си Дзинпин, съобщи БНР.

Висши тори като Тим Лаутън и Иън Дънкан Смит писаха до министерството на външните работи, изразявайки своята угриженост и с искане поканата към китайското държавно управление да бъде оттеглена.

Си Дзинпин е в листата с поканените държавни глави за погребението на Елизабет II, въпреки и да не се чака той да участва. Посещенията му в Казахстан и Узбекистан тази седмица са първото му излизане от Китай от началото на пандемията с Covid-19.

Вестник „ Саут Чайна морнинг пост “ заяви, че е най-вероятно вицепрезидентът Уан Чишан да отиде във Англия, позовавйки се на дипломатически източници.

Миналата година от Камарата на общините обявиха, че против уйгурите в Северозападен Китай се прави геноцид. Около 500 държавни глави и публични задгранични посетители се чакат за погребеинето на кралицата. В листата обаче не са представители на Русия и Беларус, а също от Мианмар, Сирия, Венецуела и Афганистан.

От Северна Корея, Иран и Никарагуа пък са поканени единствено посланиците.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР