Във Великобритания беше внесен проектозакон за справяне с проблема с

...
Във Великобритания беше внесен проектозакон за справяне с проблема с
Коментари Харесай

Великобритания ще се бори с незаконната сеч чрез контрол над супермаркетите

Във Англия беше импортиран проектозакон за справяне с казуса с противозаконната сеч и отбраната на дъждовните гори. Това ще се случва посредством възстановяване на веригата на доставките на огромните бизнеси. Едно от препоръчаните решения е възбрана за продажбата на артикули в супермаркетите, създадени на територии, наранени от противозаконна сеч.

С новите промени огромните бизнеси в Обединеното кралство ще би трябвало да бъдат транспарантни за произхода на първични материали като соя, какао и палмово масло и неговото сходство с локалните екологични закони в страната на произвеждане. На нарушителите ще бъдат налагани санкции от Департамента за околна среда, храни и стопанство.

Действията на Англия са повлияни от изследвания, извършени измежду потребителите от Световния фонд за природата (WWF). Мнозинството от запитаните упорстват за държавна интервенция в битката с климатичните промени и регулации на производството в тази тенденция.

Друг фактор е и че британците ще бъдат домакини на идната среща на Организация на обединените нации за разискване на световния климат, известна като COP26. С новия закон те могат да дадат добър образец за справяне с световното стопляне, разясняват анализатори за „ Блумбърг “.
Снимка: Getty Images
Обезлесяването е сериозен екологичен проблем, тъй като способства за отделянето на към 11% от парниковите газове в атмосферата, сочат данни на „ Гардиън “. В някои страни то е за освобождение на територия за обработваема земя и създаване на ферми. Такава е и политиката на бразилския президент Жаир Болсонаро, да вземем за пример, в поддръжка на развиването на аграрни региони за сметка на Амазноската джунгла.

Предложението за нов закон, обаче, получи и рецензии. Активисти от неправителствената екологична организация „ Грийнпийс “ откриват огромни пропуски. Според тях изнапред локалните закони в страните на произвеждане като Бразилия могат да бъдат в противоречие с положителните екологични практики.
Снимка: Getty Images
„ Освен това не се обръща внимание на обстоятелството, че някои производители могат да имат една устойчива линия и да не престават да унищожават гори на друго място, което единствено измества казуса “, добавя бранителят на горите Елена Полисано.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР