Във Варна ще се проведе първото състезание по медиация за

...
Във Варна ще се проведе първото състезание по медиация за
Коментари Харесай

Във Варна ще се проведе първото състезание по медиация за ученици

Във Варна ще се организира първото съревнование по медиация за възпитаници. Събитието се провежда на 12 и 13 ноември от Институт " Итера “ в границите на Дните на медиацията във Варна.

Целта на надпреварата по медиация е да даде на учениците на практика техники и умения за водене на договаряния, ръководство на спорове и ефикасна връзка.

Състезанието се организира за пръв път в България. В него ще вземат присъединяване възпитаници от учебните заведения, които се приготвят за въвеждане на процедурата по медиация в образованието.

Всички искащи да се включат в надпреварата, би трябвало да заявят своето присъединяване до 5 ноември 2018 година, като попълнят електронната форма на итнернет уеб страницата на Институт " Итера “- www.itera.bg.

Едно учебно заведение може да излъчи 1 тим от 4 души.

Спечелилите първо, второ и трето място ще бъдат оповестени по време на формалното честване на Дните на медиацията на 13. 11. 2018 година от 10.00 ч.

В рамките на формалното честване ще се организира и награждаването на спечелилите в Първото в България съревнование по медиация за възпитаници.

Всички участници в надпреварата, учебните заведения и техните треньори ще получат документ за присъединяване.

Спечелилите първо, второ и трето място ще получат диплом, плакет и предметни награди, обезпечени от сътрудниците на Институт " Итера “.

Проекта " Медиация в учебно заведение “ е новаторски план, който се осъществя за пръв път във Варна от Институт " Итера “ и Регионално ръководство на образованието- гр. Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР