Във Франция ще бъде затворен единственият център за дерадикализиране на

...
Във Франция ще бъде затворен единственият център за дерадикализиране на
Коментари Харесай

Затвориха единствения френски център за дерадикализиране на ислямисти

Във Франция ще бъде затворен единственият център за дерадикализиране на ислямисти, който бе пробно отворен през септември 2016 година, разгласи вътрешният министър Жерар Колон, представен от Агенция Франс Прес.

"Експериментът не се получи ", се споделя в изказване на министъра. "Експериментирането с приемен център със свободен достъп на доброволни начала сподели рестриктивните мерки си. Затова държавното управление реши да постави завършек на опита с центъра "Понтурни " в община Бомон-ан-Верон " в Западна Франция, сподели Колон.

Центърът бе пробно отворен през септември 2016 година с потенциал за банкет на 25 души. От февруари не е бил посещаван от никого. През цялото си битие е приел единствено девет души, като никой от тях не е останал до края на програмата по дерадикализация, акцентира министърът. "Правителството ще изследва опцията за отваряне на дребни структури ", където да се развиват други възможности на пращането в пандиза, добави той без повече детайлности.

В оповестен на 12 юли отчет на Сената се насочат остри рецензии към водената от Франция политика на дерадикализация и се желае да бъде затворен центърът "Понтурни ". През януари осъждането и пращането в пандиза на някогашен клиент на центъра като член на джихадистка организация, който желае да отиде в иракско-сирийската зона, провокира отвращение във Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР