Във Франкфурт Mercedes демонстрира как се прилагат техноогиите от Формула 1

...
Във Франкфурт Mercedes демонстрира как се
прилагат техноогиите от Формула 1
Коментари Харесай

Mercedes Project One – 1000+ “кончета”, 0-200 км/ч за 6 секунди, 350 км/ч – видео

Във Франкфурт Mercedes показва по какъв начин се прилагат техноогиите от Формула 1 в автомобил за пътя. Е не кой да е а хиперкар - Project One. Ето и няколко данни – средно ситуиран мотор, 1,6 л, 510 к.с. V6, бензинов хибрид - + 160 к.с. електромотор, директно впръскване, турбо с максимални обороти от 11 000/мин., четири горни разпределетелни вала с пневматично задвижване на клапаните, електромотор с мощност 90 кВт задвижващ турбината до 100 000/минута, още два електромотора по 120 кВт за задвижване на предните колела,литиево-йонен батерия, до 80% възвръщаемост на силата при прекъсване, липсва турбодупка.

Хибридната система работи при напрежение от 800 Волта, за разлика от 400 Волта при новия модел Mercedes EQs. Подобно на други хибриди и Project One може да се движи само на ток в границите на 25 км. Осемстепенна кутия Speedshift изпраща въртящият миг на мотора към задните колела. Тази новоразработена трансимисия може да се ръководи с лостчета от кормилото.

Окачването и начело и откъм гърба е по системата мultilink, Project One разполага с три нива на електронната система за стабилност - on, sport и off. Гумите са Michelin Pilot Sport Cup 2, 19-цолови начело, 20-цолови отзад със надлежно размери 285/35 и 335/30, спирачките са керамични.



“Mercedes-AMG Project ONE е най- ”горещата ” и готина кола, която сме правили до момента. В нея са комбинирани нашата дизайнерска философия Sensual Purity /чуствена чистота/ с възможностите на болидите ни от Формула 1 и ни се получи съвършено. ” - сподели Горден Вагенер, основен дизайнер на Daimler AG.

Автомобилът е двуместен, кормилото е от сорта на болидите във Формула 1, налице са два 10-инчови сензорни екрана, огледалото е заместено с екран и камера демонстрира на него какво се случва откъм гърба.

Цената на следващата чудноватост на Трилъчната звезда е към 2,5 милиона евро, Mercedes ще направи единствено 275 eкземпляра, всеки от които е продаден преварително.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР