Във филмите са представени наболели теми като насилието срещу жениПод

...
Във филмите са представени наболели теми като насилието срещу жениПод
Коментари Харесай

Първият в България Golden FEMI Film Festival се проведе под патронажа на вицепрезидента Йотова

Във филмите са показани наболели тематики като насилието против дами

Под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова се организира първият в България Golden FEMI Film Festival. Художествен шеф е режисьорката Ефемия Фард, уредник и основател на първия по рода си конгрес в страната ни. Акцент във фестивала са дамите продуценти, режисьори и сценаристи.

Йотова дефинира фестивала като новаторски, който има най-важната задача – „ да изтупа всекидневието и да провокира към размисъл върху разнообразни проблеми от огромния калейдоскоп на човешкия живот “. Фестивалът цели да разпространява неконвенционални, професионални и студентски филми, артистични произведения и практики, които се характеризират със синтез на изкуство и култура, архитектура, дизайн, технология, педагогика, образование, екология, запазване на здравето и други

„ Една от тематиките на филмите е насилието против дами. Днес изпращаме нашето мощно обръщение – „ Не “ на насилието против дамите. Всеки ден, всички дружно би трябвало да се борим с това ужасно събитие, което придобива все по-големи размери “, посочи вицепрезидентът.

На първия Golden FEMI Film Festival участваха над 500 кино лентата от 63 страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР