Вътрешният министър смята, че причинената на пътя смърт с наличие

...
Вътрешният министър смята, че причинената на пътя смърт с наличие
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Шофьорите, убили след употреба на алкохол да се съдят за умишлено престъпление

Вътрешният министър счита, че породената на пътя гибел с съществуване на алкохол или опиати би трябвало да бъде записано като съзнателно закононарушение в закона. Същото да важи и за случаите гибел на пешеходна пътека или при шофиране с превишена скорост.

Калин Стоянов взе участие в представянето на фондация „ Ангели на пътя “, сплотяваща родители, изгубили децата си при пътни катастрофи.  

За тези осем-девет месеца Министерство на вътрешните работи прави дребни, само че сигурни крачки по пътя към успеха с войната на пътищата, съобщи Стоянов и добави, че за протичащото се по пътищата са виновни голям брой министерства и институции.

Засилихме извънредно доста контрола по пътищата. Единият от критериите, по които оценявах шефовете на регионалните дирекции , беше броят на бързите досъдебни производства за открити водачи, ръководещи при съществуването на алкохол или опиати. Голяма част от дирекциите доста подвигнаха резултатите за открити водачи с съществуване на алкохол или опиати в кръвта, разяснява министърът.

По думите на Стоянов мярката за лишаване на коли работи . Той означи, че е доста е значимо да се събират санкциите, както и че системата за несъмнено електронно връчване на електронни фишове и наказателни постановления също е ефикасна.

За последните четири години на територията на София има 2300 пътнотранспортни катастрофи, при които е породена междинна или тежка телесна щета или е настъпила гибел, сподели заместител градският прокурор и представител Христо Кръстев.



Следващата седмица с градския прокурор на София Илиана Кирилова ще изпратим отворено писмо до Министерство на вътрешните работи, до  Министерството на правораздаването, парламентарната комисия по правни въпроси и " Ангели на пътя " с оферти за законодателни промени , които да оказват помощ за бързо наказателно произвеждане, чиято цел е колкото може по-бързо да бъде наложено наказването, добави Кръстев.



Работим по съответни ограничения, свързани с пътната инфраструктура – о светление, маркировка, легнали служители на реда към учебни заведения и детски градини, както и слагане на повече камери и консолидираното им със системата на Министерство на вътрешните работи, разяснява кметът на София Васил Терзиев.

Образованието и предварителната защита са извънредно значима част от това да разберем каква е отговорността на всеки един от нас – млади и по-стари водачи, какво се чака от нас, какво би трябвало да създадем, с цел да не продължава тази черна серия, сподели още Терзиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР