Вътрешният министър Младен Маринов изнесе по време на днешния парламентарен

...
Вътрешният министър Младен Маринов изнесе по време на днешния парламентарен
Коментари Харесай

Младен Маринов с още подробности за инцидента в Силистра, при който пострадаха деца при демонстрация на МВР

Вътрешният министър Младен Маринов изнесе по време на днешния парламентарен надзор статистика, съгласно която за 2018 година са осъществени 22 закононарушения от малолетни с хладно оръжие, като от тях четири са срещу личността. За съпоставяне през 2017 година те са 33.

За 2019 година, до май месец, осъществените такива закононарушения са 12, като за същия интервал предходната година те са били 15. Той отговори на въпрос на депутата Михаил Христов по отношение на зачестилите набези с хладни оръжия от малолетни.

Министър Маринов сервира още веднъж извинения от негово име и от името на Министерство на вътрешните работи на потърпевшите деца при проява в Силистра, както и на техните родители. Това стана по отношение на въпрос от депутатите от Българска социалистическа партия Антон Кутев и Стоян Мирчев за случая в Силистра.

Младен Маринов напомни, че тече инспекция против шефа на ОДМВР - Силистра и чиновниците взели участие в организацията на събитието. Както и, че към този момент е забранил използването на пиротехнически произведения при демонстрации на Министерство на вътрешните работи. Вътрешният министър пое ангажимент да ревизира и отговори документално дали има мнение, съгласно което светлинно-звуковите гранати са негодни и би трябвало да се бракуват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР