През нощта валежите ще отслабват и спират, като около полунощ

...
През нощта валежите ще отслабват и спират, като около полунощ
Коментари Харесай

Прогноза за времето: От утре ни очакват повече слънчеви часове и повишаване на температурите

През нощта преваляванията ще отслабват и стопират, като към среднощ ще бъде съвсем без превалявания. Облачността ще се раздира и ще понижава, на доста места до най-вече ясно време. В утринните часове тук-там в равнините и низините краткотрайно ще се образува ниска облачност или мъгла. В източните региони ще духа слаб североизточен вятър, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
В среднощ температурите ще бъдат сред 11° и 16°, в София - към 11°, а минималните ще бъдат сред 7° и 12°, в София - към 8°. Атмосферното налягане още ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца.
Утре ще доминира слънчево време. След обяд над планинските региони ще се развива купеста облачност, само че единствено на изолирани места ще превали кратковременно. В по-голямата част от страната ще бъде съвсем безшумно, в Източна България - със слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 23°, в София - към 23°.
По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.
В планините ще доминира слънчево време, след обяд с купеста облачност, само че единствено на изолирани места ще превали кратковременно. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към 13°, на 2000 m - към 6°.             
В понеделник и вторник ще бъде най-вече слънчево. След обяд над западните и планинските региони ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. Вятърът ще е слаб от юг. Ще се затопли и във вторник минималните температури ще са сред 8° и 13°, а оптималните - сред 23° и 28°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР