Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира тестовете за наркотици у нас.Единственият

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира тестовете за наркотици у нас.Единственият
Коментари Харесай

Вътрешният министър каза колко точни са тестовете за дрога ВИДЕО

Вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява тестванията за опиати у нас.

„ Единственият сериозен проблем, който открихме, е, че когато се оспорят резултатите от тестванията, се минава към вземането на кръвни проби, които обаче се обработваха извънредно постепенно, тъй като в София се изпращаха от цяла България. Вече сме задвижили кореспонденция с министъра на опазването на здравето “, сподели той.

„ Във всеки регионален град ще може да се вършат кръвни проби, които да излизат до дни “, добави той.

Той разяснява и случаи на хора, които са отчели позитивен резултат на тестванията за опиати, а действително не са използвали такива.  Такава е историята на асеновградчанининът Емил Узунов. Когато е спрян за инспекция на пътя дава в началото позитивен полеви тест за приложимост на опиати, поставят му белезници, карат го в болница. Дава проби за кръвен тест, обискират дома му, задържат го в полицията, образуват му досъдебно произвеждане, освобождават го, излизат след няколко месеца резултатите от кръвните му проби, които се оказват негативни, оневиняват го, връщат му книжката.

При различен случаи, водач на рейс катастрофира край Бургас. Инцидентът с пътническия рейс стана на автомагистрала „ Тракия “ край Бургас на 13 октомври 2021 г. Тогава се открива, че той е използвал амфетамин, само че отнова единствено съгласно теста.

„ Тези проби, с които е бил тестван водачът на авариралия рейс, не се ползват от февруари. Тези, които в този момент се употребяват, са точни за съществуването на несъмнено вещество в организма на проверявания “, сподели вътрешният министър за Нова.

„ Няма да оставя тези инспекции да се вършат месеци наред и хората да стоят в едно състояние на неопределеност. Те не могат да бъдат уличени в нещо, което не се открито, само че не е търпимо няколко месеца да продължава установяването за това дали индивидът е приел или не наркотично вещество “, твърди Демерджиев.  

„ Нито е безсрамие, нито оскърбление служители на реда да се подлагат на инспекции с такива проби. Тези чиновници, които се тестват, се качват на служебните коли и стопират другите водачи. Унизително ли е този, който ще ревизира различен човек с този тест, да се подложи на инспекция? “, попита министърът по отношение на подхванатото тестване и на чиновниците на реда. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР