Вътрешният министър Христо Терзийски да обясни защо специализирани полицейски сили

...
Вътрешният министър Христо Терзийски да обясни защо специализирани полицейски сили
Коментари Харесай

БСП пита МВР защо ГДБОП бият невинни


Вътрешният министър Христо Терзийски да изясни за какво профилирани полицейски сили бият почтени жители. Това настояха от Българска социалистическа партия във връзка гафа на ГДБОП с комплициран адрес при спецакция против наркотрафик и рекет. Миналата седмица барети нахлуха на неверен адрес, проснаха мъж с белезници на земята, а по-късно даже не се извиниха за грешката. Обяснението на шефа на ГДБОП бе, че „ такива неща се случват “.

А вътрешният министър сподели, че евентуално в навигационната система на спецполицаите е вкаран неверен адрес. Тече вътрешна инспекция, най-вероятно ще има осъдени.

Това ли е новият жанр на работа на Министерство на вътрешните работи – да работят с развалени и и да назовават хората „ отпадъци “, попита от трибуната Иван Иванов от групата на социалистите. Той изиска Терзийски да изясни „ по този начин ли влизат отрядите за задържане, наричайки хората „ отпадъци “, когато ги задържат, по този начин ли се влиза в домовете им? ".

Георги Свиленски пък настоя Терзийски да каже изрично кой носи отговорност за нахлуването в дома на почтени жители.

Българска социалистическа партия, също така, внесе и искане за оставката на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева с основен претекст запогазване на разпоредбите на законодателния развой и поради думи, които разрушават престижа на Народното събрание.

В пленарната зала през днешния ден социалистите показаха и недоволството си от метода, по който се сформира дневният ред на Народното събрание.

Депутатът Иван Ченчев от Българска социалистическа партия подлага на критика ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, че в седмичната стратегия има едвам четири точки.

Така, съгласно Ченчев, Народното събрание остава надалеч от настоящия дневен ред на обществото. Българска социалистическа партия даде образец с редица импортирани от тях законопроекти, които не влизат в пленарната зала. „ В рамките на този парламент, госпожо ръководител, в първите 2 години от неговото битие, 5 пъти сме вкарвали за разглеждане в зала и не е бил допускан Законопроектът за младежта. И няма по какъв начин да не възразим остро против това нещо, изключително, когато имате 4 точки дневен ред,а има толкоз доста законопроекта, които не влизат, не стигат даже до пленарната зала и не ги разпореждате за гледане в комисии. Прогресивно регресирате. Надявам се, другата седмица да има единствено една точка и тя да е оставка на кабинета ", разяснява Ченчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР