Вътрешният министър Бойко Рашков обяви в петък от парламентарната трибуна,

...
Вътрешният министър Бойко Рашков обяви в петък от парламентарната трибуна,
Коментари Харесай

Бойко Рашков ще сезира прокурор за изнесени от Иван Гешев СРС-та

Вътрешният министър Бойко Рашков разгласи в петък от парламентарната естрада, че ще сезира избран прокурор за дейностите на основния прокурор Иван Гешев и ще чака този обвинител да прояви кураж. Според Рашков основният прокурор е направил закононарушение при разпространение на информация, събрана със специфични разследващи средства.

По думите му дейностите на основния прокурор не са били стимулирани с някаква процесуална цел, а само, с цел да се удари по президента.

" След назначението на Иван Гешев се натрупаха голям брой обстоятелства за нарушавания. Ще обърна внимание на свободното изнасяне на данни от СРС. На юристите е известно, че такива данни не могат да се изнасят в общественото пространство. Те могат само и единствено да се употребяват за потребностите на наказателното произвеждане. А законът споделя, че лицатаq на които са станали известни тези обстоятелства, са длъжни да не ги разгласяват. А те са разгласени по предписание на основния прокурор ", уточни Рашков.

Иван Гешев бе съществена тематика по време на парламентарното чуване на служебните министри на правораздаването и вътрешните работи Янаки Стоилов и Бойко Рашков. Двамата единомислещо осъдиха държанието на болшинството във Висшия правосъден съвет, който преди ден отхвърли импортираното от Стоилов.

В готовността си да брани Гешев по всевъзможен начин, Висш съдебен съвет стигна даже до такава степен да разгласи за несъществуващи конституционните пълномощие на правосъдния министър да желае отстраняването на основния прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР