Вътрешната процедура по извозването на излишните БТР-и на жандармерията на

...
Вътрешната процедура по извозването на излишните БТР-и на жандармерията на
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: База на НАТО се изгражда край Ямбол

" Вътрешната процедура по извозването на непотребните БТР-и на жандармерията на територията на страната приключи, те са събрани на едно място в София. По отношение на извозването на тази техника от България към Украйна, да, тя към момента е тук. Изчаква се румънска компания да уговори графика на транспортиране на техниката ". Това съобщи зам--министърът на защитата Атанас Запрянов в предаването " Денят стартира " на Българска национална телевизия. Запрянов удостовери и построяването на база на НАТО край Ямбол. 

Финансирането ще бъде 100% външно, акцентира Запрянов, само че изясни, че това забавя процесите на доставка, по тази причина в Министерство на защитата се разисква въвеждането на вътрешно национално финансиране, с цел да се ускорят процесите. 

" Изнесената стратегия за идващите десет години да бъде утвърдена от Народното събрание, с изключение на стартиралите три плана за самолетите, корабите и страйкърите, ще можем да стартираме и плановете за 3D радърите, за бреговите противокорабни комплекси. България има упоритостта да сътвори щаб на НАТО, който ще е разположен в София ", изясни зам.-министърът. 

Запрянов удостовери построяването на база на НАТО край Ямбол.  " Говорим за български казармен регион, в който ще има интернационално разполагане. Този казармен регион ще настани войски, само че ние имаме съоръжения, като летища, бази и други уреди, които също са военни обекти край други градове в България. Пропагандно се преекспонира войсковия регион в Кабиле, като цел номер 1, откакто ние имаме други военни уреди с по-голяма значимост ", акцентира Запрянов.

Инфо: Българска национална телевизия

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР