„Вътрешната опозиция в БСП все още не е достатъчно убедителна

...
„Вътрешната опозиция в БСП все още не е достатъчно убедителна
Коментари Харесай

Проблемът на вътрешната опозиция в БСП е, че не може да си изясни кои са основните пунктове на недоволство

„ Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия към момента не е задоволително безапелационна да показа опция на управлението на Корнелия Нинова. Проблемът на тази съпротива е, че не може да си обясни кои са главните пунктове на неодобрение. Липсата на единение води до един и същи резултат всякога – неумение да се преобърне линията на Нинова “. Това разяснява пред БНР политологът Борис Попиванов ден след пленума на партията.

Според него липсва безапелационна идея, която да насочи Българска социалистическа партия към идващ стадий на развиване и с която да се възползва от възходящото амортизиране и затъване на ГЕРБ през последните година-две. По думите му това не е виновност единствено на управлението, само че и на цялата партия.

„ Един от рисковете на затваряне в себе си е, че продължава да се пропущат централни и значими обществени проблеми на българското общество като настояването за анулация на заплащането на първия ден болнични, по което Българска социалистическа партия можеше и трябваше да има по-активна позиция... Проблемът на Българска социалистическа партия е, че мощно и рисковано се трансформира в неясно копие на себе си “, означи още Попиванов.

Политологът акцентира, че Мая Манолова би трябвало занапред да обясни бъдещите си проекти. „ Тя има голяма сила и голям капацитет. В един политически хайлайф, който е мощно изтощен и изтъркан, който избира да заобикаля внезапните придвижвания, който приема стабилността не просто като фраза, а като метод на мислене и държание, силата и волята на Манолова могат да се окажат доста значим феномен ", добави той. По думите му тя би трябвало доста да внимава със личния си блян към несъразмерни изненади, тъй като той може да отблъсква и да докара до отчаяние.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР