Вътрешната опозиция в БСП поиска оставката на лидера на партията

...
Вътрешната опозиция в БСП поиска оставката на лидера на партията
Коментари Харесай

50 социалисти искат оставката на Нинова

Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия изиска оставката на водача на партията Корнелия Нинова, както и на Изпълнителното бюро и на предизборния щаб. Противниците на настоящето управление са изготвили различен разбор на отминалите локални избори, съгласно който партията се е показала зле и точно това е мотив за настояването им.

Документът, който е озаглавен " Обективният прочит на резултатите на Българска социалистическа партия ", е подписан от 50 социалисти, измежду които са някогашните водачи на Българска социалистическа партия Сергей Станишев и Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, Димитър Дъбов, Георги Божинов и Борислав Гуцанов, както и сегашни депутати от левицата като Валери Жаблянов, Красимир Янков, Антон Кутев и Дора Янкова.

Според подписалите се единствено с оставката на цялото управление Българска социалистическа партия може още веднъж " да се съобщи като притежател на нужната опция на статуквото, вместо да остане в ролята на вторичен съизвършител в поддържането му ".

Те показват, че партията има триумфи на някои места, само че за сметка на това в 14 области " Българска социалистическа партия няма действително, осезаемо посланичество и въздействие " и партията " на процедура повтори резултата си от локалните избори през 2015 година ".

В документа се показва, че партията губи трети следващи избори в последните 4 години, а поддръжката за нея се топи. " Това е устойчива низходяща наклонност на спад в доверието към Българска социалистическа партия, дължащ се на целеустремено подменяния темперамент на партията от демократична към властническа, от лява към популистка и консервативна ", се споделя в разбора на опозицията, който беше импортиран на " Позитано " 20 в петък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР