Ватиканът осъди "джендър теорията" или теорията за половата роля като

...
Ватиканът осъди "джендър теорията" или теорията за половата роля като
Коментари Харесай

Ватиканът обяви джендър теорията за опит да се унищожи природата

Ватиканът осъди "джендър теорията " или теорията за половата роля като "объркана идея за независимост " в нов документ. Текстът, озаглавен "Мъж и жена ги сътвори " (цитат от книга Битие от Стария завет), е директива към католическите преподаватели по какъв начин да се отнасят към тематиката.

Той е дело на Конгрегацията за католическо обучение, която дава отговор за религиозното обучение. Според тази институция концепцията, че общественият пол се обусловява от персоналните усеща, а не от биологията, е опит "да се унищожи природата ". Решението на Конгрегацията за католическо обучение идва след остри рецензии към папа Франциск, че покровителства и издига свещенослужители, които са педофили и полови насилници, както и че се държи двусмислено по отношение на хомосексуализма и джендър-идеологията.

По време на Синода за младежта през 2018 година папа Франциск носеше деформирен кръст с цветовете на дъгата, известен знак на хомосексуалното придвижване.

"Концепцията за обществения пол се счита за зависеща от субективното мислене на всеки човек, който може да си избере обществен пол, некореспондиращ на неговия или нейния биологичен пол и, надлежно, на метода, по който другите одобряват този човек ", написа в текста.

Според него теориите за обществения пол "често не се основават на друго, с изключение на на объркана идея за независимост в областта на възприятията и желанията, или на моментни стремежи, предизвикани от прочувствени импулси и волята на индивида в контраст на каквото и да е, учредено на истините на съществуването. "

Понятието "полова роля " се появява през 1955 година, когато е дефинирано от американския психолог Джон Уилям Мъни като опит да се обзет "всички неща, които човек споделя или прави ", с цел да откри в общността, че има статут на жена или мъж. Десет години по-късно Мъни трансформира термина в "публично изложение на половата еднаквост ".

Източник: Гласове
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР