Ватиканът одобри благословии за еднополови двойки. В същото време се

...
Ватиканът одобри благословии за еднополови двойки. В същото време се
Коментари Харесай

Папата разреши благословията за еднополовите двойки

Ватиканът утвърди благословии за еднополови двойки . В същото време се упорства, че те не би трябвало да се утвърждават като католически обред , нито да се дават в подтекста на цивилен съюзи или сватби.



В документ, утвърден от папа Франциск , Ватиканът поддържа " опцията за благословии за двойки в нередовни обстановки и за двойки от един и същи пол ", само че " тази благословия в никакъв случай не би трябвало да се дава по едно и също време с церемониите на цивилен съюз и даже не по отношение на тях ", показват от католическата черква.

Преди малко повече от месец бе позволено транссексуалните вярващи да бъдат кръщавани в Католическата черква , в случай че това няма да провокира скандал или " комплициране. Службата за доктрината на вярата също не повдигна възражения против кръщението на деца от еднополови двойки, осиновени или родени посредством сурогатно майчинство . Документът съставлява отговори на въпроси, сложени от бразилски свещеник.



Той беше утвърден от папа Франциск, който неведнъж е казвал, че Църквата би трябвало да бъде отворена за всички, в това число за вярващите ЛГБТИ .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР