Ватикана планира създаване на Национален олимпийски комитет с намерение за

...
Ватикана планира създаване на Национален олимпийски комитет с намерение за
Коментари Харесай

Ватикана създава Национален олимпийски комитет

Ватикана възнамерява основаване на Национален олимпийски комитет с желание за присъединяване в парада на спортистите още на летните Игри в Париж през 2024 година. Това разгласи министърът на спорта на папската страна Мелхор Санчес де Тока. "Имаме отлични връзки с Международния олимпийски комитет, само че желаеме да придадем повече непоклатимост на тези връзки със основаването на националнен олимпийски комитет на Ватикана.

Професионалният спорт се трансформира в промишленост и голям пазар и ние би трябвало да го отчитаме - хората обичат зрелищността на спорта. Това значи, че спортът допира нещо надълбоко в душата на индивида ", разяснява Санчес де Тока. Той изясни, че проектът на този стадий се намира в средносрочна вероятност. "Ще стартираме с леката атлетика.

На интернационалния конгрес "Мир и спорт " в Монако посетих щаб-квартирата на Световната атлетическа централа и дискутирахме участието на нашата федерация. Можем също по този начин да участваме в шампионати по футбол, таекуондо, крикет. Когато имаме 5-6 спорта, свързани с олимпийското придвижване, можем да стартираме да мислим по-конкретно за основаването на Национален олимпийски комитет. Участие в парада на спортистите на Олимпийските игри в Париж наподобява изцяло действително на този стадий, даже в случай че би трябвало да се наложи да решим някои юридически моменти ", сподели още Санчес де Тока.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР