ВАТИКАНА (АП) — На фона на съпротивата срещу някои политики

...
ВАТИКАНА (АП) — На фона на съпротивата срещу някои политики
Коментари Харесай

Папа Франциск предупреждава срещу идеологическото разделение в Църквата, казва, че се фокусира върху бедните, а не върху „теорията“

ВАТИКАНА (АП) — На фона на съпротивата против някои политики на Ватикана от по-консервативните фракции на католическата черква, папа Франциск на Събота предизвести вярващите да не се разделят на групи „ въз основа на нашите лични хрумвания “.

Той насочи апел за занемаряване на „ църковните идеологии “ в проповедта си в базиликата „ Свети Петър “ по време на литургията в Деня на Богоявление, последният огромен празник през коледния сезон.

Франсис също предизвести против „ греене “ в някаква елегантна религиозна доктрина ” вместо да откри Бог в лицето на бедните.

Миналия месец Франциск даде позволение на свещениците да благославят двойки отвън брака, в това число еднополови връзки, стига благословията да е пасторална, а не литургична или част от някакъв набожен обред.

Някои епископи, които гледат на Франциск като на рисков напредничав, незабавно отхвърлиха сходни благословии. Това накара Ватикана по-рано тази седмица да излезе с изказване, в което се акцентира, че мил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР