Въшките са често срещани при децата. Когато родителите забележат тези

...
Въшките са често срещани при децата. Когато родителите забележат тези
Коментари Харесай

От какво НИКОГА не умират ВЪШКИТЕ

Въшките са постоянно срещани при децата. Когато родителите виждат тези дребни досадници в косата на детето, нормално прибягват към известните способи за заличаване.
Смята се, че измиването на косата с оцет, както и горещият въздух, способстват за прогонването им. Какво обаче съумява да уплаши до гибел въшките и от какво в никакъв случай не умират?
Днес ще ви разкажем малко повече за тъкмо тези паразити и това, което е значимо да знаете за тях.
От какво в никакъв случай не умират въшките?
Въшките се хранят с човешка кръв. Забиването на хобота им е съпроводено с провокиращ, а даже и нетърпим сърбеж. Самата слюнка, отделяна от паразитите, нервира кожата на главата.
Ако въшките не се хранят с кръв, те могат да оцелеят най-много за един ден.
Шампоаните не убиват въшките!
Погрешно е схващането, че в случай че мием постоянно косата с шампоан, то ние ще умъртвим дребните паразити. Ако употребявате елементарни измиващи средства, може да сте сигурни, че няма по какъв начин да допринесете за тяхното прогонване.

 Ефективни трикове в битката с листните въшки Ефективни трикове в битката с листните въшки
Листните въшки още веднъж са в разгара си. Те са на всички места – по розите, копъра, пипера, доматите и други растения. Обикновената вода...
Въшките не изпитват боязън от водата!
Дори въшките да са под вода за няколко часа, те не умират. Успяват да се захват извънредно крепко за косъма и оцеляват, без значение от температурата на водата.
Ако не се хранят с кръв, въшките няма по какъв начин да оцелеят. Всъщност това е тяхната единствена храна.
С оцет няма по какъв начин да убиете въшките.
С оцет само можете да улесните сресването на косата, едвам откакто са били употребени профилирани препарати за унищожаването им.
 В 112 столични учебни заведения плъзнаха въшки и гниди В 112 столични учебни заведения плъзнаха въшки и гниди
През последните години броят на опаразитените с главови въшки лица за град София непрекъснато нараства, съобщи БГНЕС. В 112 учебни заведения са о...
Къде най-често си намират скривалища?
Въшките се усещат най-комфортно зад ушите или към врата. Ако имате някакви съмнения, това са областите, които най-щателно би трябвало да наблюдавате.

В случай, че забележите дребни и подскачащи черни точици по косата на вашето дете, неотложно посетете аптека и си набавете потвърдени средства за тяхното заличаване. Спазвайте прецизно напътствията, посочени върху опаковката и не изпадайте в суматоха.
Трябва обаче да се заредите с доста самообладание, тъй като от време на време почистването на косата от паразитите е дълъг развой, изискващ доста време.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР