Вашите пръстови отпечатъци могат да бъдат пресъздадени от звуците, издавани

...
Вашите пръстови отпечатъци могат да бъдат пресъздадени от звуците, издавани
Коментари Харесай

Смущаващо: Учени са открили как да откраднат пръстови отпечатъци по звука от сензорен екран

Вашите пръстови отпечатъци могат да бъдат пресъздадени от звуците, издавани при плъзгане по сензорния екран...

Емил Василев 11:36 | 20.02.2024 1 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 18:30 | 18.02.2024

Как да калибрирате Гугъл Maps, с цел да бъде по-точен

IT НовиниДаниел Десподов - 10:48 | 17.02.2024

За първи път в историята учените в действително време следиха придвижването на електроните във водата

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 11:44 | 16.02.2024

Не, не би трябвало да се употребява сешоар или ориз. Apple споделя какво да вършим, в случай че сме „ изкъпали “ iPhone във вода

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Група американски и китайски учени са създали техника, наречена PrintListener. Tази техника дава опция да се реконструира моделът на папиларните линии, съставящи човешкия пръстов отпечатък като се проучва звукът, който той издава при плъзгане, т.е. напредване по сензорен екран.

Технологията за сигурност на системите, основана на пръстови отпечатъци към този момент е необятно публикувана и ползваща се с доверие. Пазарът на решения за засвидетелствуване на пръстови отпечатъци ще доближи съвсем 100 милиарда $ до 2032 година. Разбира се, в случай че продължи да се развива със сегашните темпове. В същото време нараства осведомеността, че хакерите могат да се опитат да откраднат пръстови отпечатъци, а хората са по-малко склонни да демонстрират ръцете си на фотоси.

Както се оказа, източник на приключване на данни може да бъде звукът от плъзгане на пръст по сензорен екран.

Според резултатите от теста. Учените са съумели да получат „ до 27,9% частични и 9,3% цялостни пръстови отпечатъци от 5 опита при конфигурация на сигурността на AR (False Acceptance Rate) от 0,01% “.

За да извърши сходна офанзива, хипотетичният нападател ще би трябвало да получи достъп до микрофона на мобилното устройство. Жертвата от своя страна ще би трябвало да употребява известни приложения, основани на неведнъж взаимоотношение като Фейсбук, Skype, WeChat и FaceTime. Авторите на проучването е трябвало да преодолеят няколко компликации.

Те са решили казуса със слабия тон при търкане на пръст в сензорния екран, като са употребявали способи за спектрален разбор. Експертите са взели поради физиологичните и поведенческите характерности на потребителя. Приложили са статистически разбор и са създали евристичен логаритъм за търсене.

Използвайки технологията за звуков разбор PrintListener, учените възвръщат синтетични пръстови отпечатъци PatternMasterPrint. В реалистични сюжети техниката сполучливо възвръща частични пръстови отпечатъци допълнително от 1 от 4 случая и цялостни пръстoви отпечатъци в съвсем 1 от 10. Резултатите са по-добри от офанзивата MasterPrint, която предлага инцидентно изброяване на „ универсални “ пръстoви отпечатъци.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР