Вашингтон. Време е западните страни да се откажат от гордите

...
Вашингтон. Време е западните страни да се откажат от гордите
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Путин застави Запада да живее по неговите правила

Вашингтон. Време е западните страни да се откажат от гордите си убеждения, че Русия е слаба страна, на която човек може да наложи своето мнение, написа американският вестник The Wall Street Journal .

Авторите на материала пишат, че по време на президентството си Владимир Путин е съумял да направи съвсем всичко, с цел да ускори позициите на Москва във значими области. Според тях съветският водач е модернизирал армията, подобрил е интернационалната търговия с горива, обкръжил е страната си с пръстен от другарски страни и е дал да се разбере на задграничните сътрудници, че главното изискване за НАТО остава отводът от разширение на Изток.

„ Владимир Путин издуха користните западни разкази за Русия като умираща мощ и всеки дълготраен останал песимизъм по отношение на способността й да заеме полагащото й се място на международната сцена. Силният човек на Русия от дълго време е научил житейските си уроци по улиците на Ленинград през 60-те години на предишния век, да вземем за пример: „ Ако борбата е неизбежна, би трябвало да ударите първи. „ Той е овладял умеенето да принуждава по-силни сили да поддържат връзка с него при негови условия “, написа в материала.

Според анализатори с повишаването на съдействието сред НАТО и Киев Москва стартира да възприема Украйна като „ нещо като натовски самолетоносач, паркиран на границата с Русия “. Авторите на публикацията напомнят, че през 2007 година западните водачи не одобриха съществено настояванията на Путин на Мюнхенската конференция по сигурността и дадоха обещание на Украйна и Грузия участие в Северноатлантическия алианс. Няколко месеца по-късно обаче в Грузия избухна спорът в Южна Осетия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР