Вашингтон. В реч за годишнината от щурма на Капитолия, описана

...
Вашингтон. В реч за годишнината от щурма на Капитолия, описана
Коментари Харесай

USA Today: Година след щурма на Капитолия: Байдън критикува „лъжите“ на Тръмп за изборите

Вашингтон. В тирада за годишнината от щурма на Капитолия, разказана от вестник USA Today като „ доста мощна “, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подлага на критика предшественика си на поста в Белия дом Доналд Тръмп за „ лъжите, изтъкани към резултатите от президентските избори през 2020 година “

Байдън и вицепрезидентът Камала Харис се обърнаха към нацията в четвъртък сутринта (местно време) във връзка събитията, които тъкмо преди година раздрусаха американското общество.

„ Нашата народна власт устоя. Ние, хората, издържахме. Ние, хората, победихме “, сподели Байдън за деня, в който Конгресът удостовери успеха му на изборите през 2020 година

Президентът сподели, че няма да се отклони от битката за страната.„ Ще пазя тази нация и няма да разреша на никого да сложи кинжал в гърлото на демокрацията “, увери Байдън.

Безредиците от 6 януари, провокирани от настояванията за анулацията на резултатите от президентските избори през 2020 година, приключиха с пет смъртни случая, стотици арести и основаването на двупартийна комисия, отдадена на следствието на аргументите за случилото се.

Събитията от този ден доведоха до втория импийчмънт на някогашния президент Доналд Тръмп поради ролята му в подбуждането към насилието. Той беше оневинен от Сената през февруари.

След протеста в Капитолия връзките сред сенаторите от двете партии и членовете на Конгреса - доста от които откриха заслон от бунтовниците на Капитолийския рид - станаха обтегнати. Някои сложиха под въпрос надеждността на тези, които към момента поддържат Тръмп.

Законодателите ще отбележат деня с разкази, размисли и молитвено бдение.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР