Вашингтон. Силно заразният вариант на коронавируса Омикрон“ изпраща рекорден брой

...
Вашингтон. Силно заразният вариант на коронавируса Омикрон“ изпраща рекорден брой
Коментари Харесай

The Hill: Рекорден брой деца са постъпили в болници в САЩ заради Covid-19

Вашингтон. Силно заразният вид на ковид „ Омикрон “ изпраща рекорден брой деца в болничното заведение, съгласно последните данни на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), написа американският вестник The Hill .

За седмицата от 22 до 28 декември бе регистриран обезпокоителен антирекорд по хоспитализации поради Covid-19 на деца до 17 години, демонстрира следенето на CDC. Повече от 370 деца сега се хоспитализират на ден, което е 66% нарастване по отношение на миналата седмица.

Лекарите нарекоха вълната от " Омикрон " " сърцераздирателна ", казвайки пред Associated Press, че ниският брой имунизации измежду децата е обезпокоителен.

„ Миналата година беше задоволително мъчно, само че в този момент знаете, че имате метод да предотвратите всичко това “, сподели Пол Офит от Детската болница на Филаделфия пред AP.

Повече от 1000 деца са умряли от COVID-19 от началото на пандемията. Междувременно единствено през последните няколко месеца десетки хиляди деца са били приети в болница.

От 1 август до 28 декември повече от 76 000 деца са били приети в болница с Covid-19. Вариантът “Oмикрон ” беше открит за първи път в Съединени американски щати при започване на декември, a към този момент съставлява 59 % от всички случаи предходната седмица.

Американската педиатрична асоциация пресмята, че през последните две седмици е имало 5% нарастване на децата с позитивен тест за Covid-19, като от 9 декември до 23 декември са регистрирани 368 515 случая.

Докато децата са по-малко склонни да развият тежки признаци на Covid-19, в сравнение с възрастните, CDC предизвестява, че те към момента могат да страдат от съществени здравословни проблеми като мултисистемен инфекциозен синдром, рядко заболяване, обвързвано с Covid-19, което води до инфектиране на разнообразни органи.

Деца на възраст от 5 до 11 години дават отговор на изискванията за имунизацията на Pfizer, която е потвърдено извънредно ефикасна за понижаване на сериозните болести, съгласно отчет на CDC, оповестен в четвъртък.

Около 14 % от децата на възраст от 5 до 11 години са изцяло имунизирани, до момента в който 53 % от тези на възраст от 12 до 17 години са приключили своята имунизация.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР