Вашингтон. САЩ се нуждаят от допълнителни консултации с Европейския съюз

...
Вашингтон. САЩ се нуждаят от допълнителни консултации с Европейския съюз
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Вашингтон е готов да обсъди „пълния списък с проблеми“ с Москва

Вашингтон. Съединени американски щати се нуждаят от спомагателни съвещания с Европейския съюз и Руската федерация, преди да одобрят формата на каквито и да е срещи на водещите страни от НАТО с Москва, написа изданието The Wall Street Journal , базирайки се на източник от администрацията във Вашингтон.

„ Един от високопоставените представители на администрацията на Байдън уточни, че ще са нужни спомагателни съвещания, преди да бъде контрактуван форматът на каквито и да било договаряния “, написа вестникът. „ В идващите няколко дни явно ще продължим договарянията с нашите европейски сътрудници. Имаме желание да продължим договарянията и с нашите съветски сътрудници, с цел да намерим път напред “, цитира изданието думите на източника си. „ Разбира се, ние сме подготвени да беседваме с съветската страна за този цялостен лист с проблеми “, добави той.

Путин и Байдън организираха среща на върха във вторник посредством предпазена видеовръзка, която продължи два часа. След нея Белият дом съобщи, че Байдън е изразил угриженост за обстановката към Украйна, призовал е за дипломатическо съглашение и е заплашил Москва с решителни ограничения, в това число стопански. На собствен ред Путин осведоми американския си сътрудник за неспазването от страна на Украйна на Минските съглашения, а също по този начин е отбелязал, че точно НАТО прави рискови опити да завладее украинска територия и да струпа военния си капацитет по съветските граници.

На идващия ден Байдън разгласи, че се приготвя среща на Съединени американски щати и водещи страни от НАТО с Русия. Според думите му до петък ще бъде оповестена среща на високо равнише сред Съединени американски щати и минимум четири съществени съдружника на НАТО с Русия, с цел да се обсъдят опасенията на Москва по отношение на разширението на Алианса и да се изработят ограничения за понижаване на напрежението на Източния фланг на организацията.

Bloomberg заяви по-рано, че източноевропейските страни реагираха сериозно на предлагането на Съединени американски щати за среща на членовете на НАТО с представители на Русия.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР