Вашингтон. САЩ не могат да приемат, че Русия се опитва

...
Вашингтон. САЩ не могат да приемат, че Русия се опитва
Коментари Харесай

ТАСС: Антъни Блинкен заяви, че САЩ не могат да приемат, че Русия се опитва да създаде своя собствена сфера на влияние

Вашингтон. Съединени американски щати не могат да одобряват, че Русия се " пробва да сътвори своя лична сфера на въздействие ", защото това може да " отвори кутията на Пандора " и да докара до безпорядък в интернационалните връзки. Това изказване направи във вторник държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в изявление за онлайн изданието Crooked Media преди да отпътува за Киев, предава TACC

„ Една страна – Русия – с дейностите си споделя, че може да промени границите на съседа си със мощ, има вяра, че може да реши за прилежащата страна с кого да откри връзки, вместо народа й и определеното от него държавно управление. Тази страна споделя, че е обикновено да има сфера на въздействие и в случай че оставим сходно държание ненаказано, тогава съгласно мен ще отворим кутията на Пандора “, изрази позицията си ръководителят на американската дипломация.

Той изясни, че в този случай " други автократични страни " могат да заявят своите искания за сфера на въздействие, която е " директен път към спор и безпорядък " и да подкопаят демократичния ред в други страни. Ето за какво Съединени американски щати са загрижени за проблеми, които пораждат „ на хиляди километри от Съединени американски щати “, сподели Блинкен.

Държавният секретар на Съединени американски щати направи коментара преди да отлети за Киев, където би трябвало да се срещне с украинския президент Владимир Зеленски и външния министър Дмитрий Кулеба в сряда. В четвъртък е планувано пътешестване до Берлин, а в петък - среща с съветския външен министър Сергей Лавров в Женева за продължение на дипломатическото съдействие по въпросите на сигурността - по-специално по неразпространението на НАТО в Украйна.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР