Вашингтон. Съединените щати отхвърлиха искането на Украйна за пълна визова

...
Вашингтон. Съединените щати отхвърлиха искането на Украйна за пълна визова
Коментари Харесай

The Guardian: САЩ отхвърлиха призива на Украйна да спрат да издават визи на руснаци

Вашингтон. Съединените щати отхвърлиха настояването на Украйна за цялостна визова възбрана за руснаци, заявявайки, че Вашингтон не би желал да затвори пътищата за леговище за съветски дисиденти и други, които са уязвими от нарушавания на човешките права, написа The Guardian .

Украинският президент Володимир Зеленски за първи път прикани за визова възбрана в изявление по-рано този месец пред Washington Post, като сподели, че руснаците би трябвало „ да живеят в собствен личен свят, до момента в който не трансформират философията си “.

След това преди няколко седмици Зеленски насочи различен апел към страните от Европейския съюз да забранят визите за съветски жители, с цел да не се трансформира блокът в „ супермаркет “, отворен за всеки, който има средства да влезе.

Но в понеделник представител на Държавния департамент сподели, че администрацията на Байдън към този момент е наложила визови ограничавания за чиновници на Кремъл, само че даде да се разбере, че фокусът ще бъде върху идентифицирането на лицата, забъркани в съветската инвазия в Украйна.

„ Съединени американски щати не биха желали да затварят пътищата към леговище и сигурност за съветските дисиденти или други, които са уязвими от нарушавания на човешките права “, съобщи представителят.

„ Също по този начин бяхме ясни, че е значимо да се се прави разлика сред дейностите на съветското държавно управление и неговите политики в Украйна и народа на Русия “, прибавят от американското външнополитическо ведомство.

Някои водачи на Европейски Съюз като финландския министър председател Сана Марин и нейния естонски сътрудник Кая Калас приканиха за визова възбрана в целия Европейски Съюз. Германският канцлер Олаф Шолц се опълчи на това в понеделник, като сподели, че руснаците би трябвало да могат да бягат от родината си, в случай че не са съгласни с режима.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР