Вашингтон. Президентът на САЩ Джо Байдън и израелският премиер Нафтали

...
Вашингтон. Президентът на САЩ Джо Байдън и израелският премиер Нафтали
Коментари Харесай

The Times of Israel: Байдън обеща на Бенет, че Иран никога няма да има ядрени оръжия

Вашингтон. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и израелският министър председател Нафтали Бенет завършиха първата си среща лице в лице в Белия дом, като американският водач даде обещание, че Иран „ в никакъв случай “ няма да получи нуклеарно оръжие и съобщи, че макар че избира дипломатическите решения, има „ други варианти “, в случай че това се провали, написа The Times of Israel .

Изказвайки се след срещата „ един на един “, траяла към 50 минути, Байдън сподели, че екипите на двамата водачи ще обсъдят „ непоклатимия ангажимент, който имаме в Съединени американски щати за сигурността на Израел “, както и „ методите за реализиране на мир и сигурност за израелците и палестинците “.

Той сподели, че „ ще обсъдят опасността от Иран и нашия ангажимент да подсигуряваме, че Иран в никакъв случай няма да създаде нуклеарно оръжие... Ние слагаме дипломацията преди всичко и виждаме до каква степен ни води това. Но в случай че дипломацията се провали, ние сме подготвени да се обърнем към други благоприятни условия ”.

Байдън добави, че Съединени американски щати поддържат Израел да развива „ по -дълбоки връзки “ със своите арабски и мюсюлмански съседи, макар че той не употребява термина „ Авраамовите съглашения “, както наподобява е административната политика към покупко-продажбите, опосредствани от предходната администрация.

Американският президент също по този начин се ангажира да попълни израелската система за противоракетна защита „ Железен купол “, която беше необятно употребена по време на 11-дневния спор през май с терористите от ХАМАС, които са основани в Ивицата Газа. И той сподели, че ще насочи екипа си да работи за включване на Израел в американската стратегия за унищожаване на визите.

Байдън сподели, че той и Бенет са „ станали близки другари “, добавяйки, че познава „ всеки израелски министър председател от Голда Мейр, опознах ги сносно и чакам с неспокойствие да установя мощни персонални връзки с вас “.

Бенет благодари на Байдън за поддръжката му към Израел, изключително по време на майския спор с ХАМАС.

Това се случи в сложни времена, „ в които другарството е в действителност е подложено на тестване “, сподели той. „ И Израел знае, че нямаме по-добър или по-надежден съдружник в света от Съединените американски щати “.

Той се върна към тематиката, изразена по време на визитата си, че израелското държавно управление идва с „ нов дух на благосклонност... на вяра, дух на възпитание и почтеност, дух на единение и двупартийност “.

Той сподели, че Израел желае да прави положително в света, само че добави, че „ в нашия район правенето на положително не е задоволително “, акцентирайки заканите, отправени от „ Ислямска страна “, „ Хизбула “, „ Ислямски джихад “, „ Хамас “ и иранските милиции.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР