Вашингтон премахва забраната и възобновява вноса на мексиканско авокадо в

...
Вашингтон премахва забраната и възобновява вноса на мексиканско авокадо в
Коментари Харесай

САЩ възобновява вноса на мексиканско авокадо

Вашингтон отстранява възбраната и възобновява вноса на мексиканско авокадо в Съединени американски щати. Решението е взето, откакто Мексико и Съединените щати са се договорили да вкарат ограничения, гарантиращи сигурността на земеделските инспектори.

В Мичоакан, единственият щат в Мексико, който има цялостно позволение за експорт на авокадо за Съединени американски щати, това е най-доходоносният бизнес, към който са ориентирани и апетитите на наркокартелите. Често има известия, че този тип зарзават се купува  от други региони на страната, които нямат позволение за експорт в опит пратките да се показват като отгледани в Мичоакан. 

Тъй като Съединените щати също отглеждат авокадо, има договореност американски инспектори да работят в Мексико, с цел да управляват, че мексиканското авокадо не придвижва заболявания, които могат да навредят на американските насаждения.

Но предходната седмица един от инспекторите, откакто отхвърля да сертифицира избрана пратка, получи анонимна опасност, а в отговор Съединените щати не разрешиха вноса на мексиканско авокадо.

Това заплаши годишния експорт на Мексико за близо 3 милиарда $, берачите на авокадо останаха без работа, а в Съединени американски щати цените на авокадото и на гуакамолито, в което то е основна съставна част, незабавно се покачиха.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР