Вашингтон и Токио планират най-голямата актуализация на своя договор за

...
Вашингтон и Токио планират най-голямата актуализация на своя договор за
Коментари Харесай

FT: Вашингтон и Токио планират най-голямата актуализация на своя договор за сигурност

Вашингтон и Токио възнамеряват най-голямата актуализация на своя контракт за сигурност от повече от 60 години, до момента в който се стремят да противодействат на Китай и Северна Корея. Това заяви в неделя Financial Times (FT), базирайки се на източници.

Според изданието на среща на 10 април в Белия дом президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и японският министър председател Фумио Кишида ще разгласят проекти за преструктуриране на японското военно командване.

Бившият шеф на Обединения щаб на Японските сили за самозащита Рейчи Орики сподели пред Financial Times, че има потребност от назначение на по-високопоставен американски офицер в Япония, защото Съединени американски щати поемат значима роля в районната защита.

„ Това [назначаването на подобен офицер] изпраща сигнал до Китай и Северна Корея и от позиция на възпирането има смисъл да се каже, че Съединените щати ще укрепят командната конструкция в Япония “, сподели Орики.

Според вестника може да бъде прегледана и опцията за модернизиране на формированията на американските въоръжени сили, дислоцирани в Япония.

Белият дом, Пентагонът, Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати и японското държавно управление отхвърлиха коментар пред изданието.

Вашингтон ще обмисли назначаването на четиризвзден военачалник, който да следи силите на Съединени американски щати в Япония като сътрудник на оферти от Щаба на японските сили за самозащита (SDF) пълководец, който да следи всички военни интервенции на страната, споделиха източниците, които имат директно отношение към проекта.

„ Обсъждаме по какъв начин нашето планувано взаимно командване може да ускори съдействието със Съединени американски щати и Южна Корея “, сподели основният секретар на японския кабинет Йошимаса Хаяши в понеделник на постоянен брифинг за медиите, когато беше запитан за отчетите. Дневният ред за срещата на върха Байдън-Кишида към момента не е избран, добави той.

Източник – Financial Times /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР