Вашингтон и Анкара търсят възможност да решат спора си около

...
Вашингтон и Анкара търсят възможност да решат спора си около
Коментари Харесай

САЩ и Турция създават работна група по спора за C-400

Вашингтон и Анкара търсят опция да решат разногласието си към съветските комплекси c-400, които Турция възнамерява да закупи. Турският водач Реджеп Ердоган е предложил на американския си сътрудник Доналд Тръмп да се сътвори работна група за превъзмогване на разликите. Двамата са провели телефонен диалог, разискали са тематиката Сирия и са се договорили да продължат тясното си съдействие в битката с тероризма, оповестяват в официално съобщение от канцеларията на турския президент.
Белият дом също удостовери, че Тръмп и Ердоган са разискали проектите на Турция да купи ракетите. Припомняме, че на няколко пъти от Вашингтон идваха предизвестия към Анкара, че в случай че купи С-400, ще й бъдат наложени санкции по закон за наказания против страни, които купуват оръжие от Русия.
Турция от своя страна съобщи, че като член на НАТО не съставлява опасност за Съединени американски щати и законът за глобите не може да бъде прибавен по отношение на нея.
Ердоган неведнъж е коментирал, че Турция няма да се откаже от договорката за придобиване на системата за противовъздушна защита, макар натиска от Вашингтон. Това стана мотив за напрежение със Съединени американски щати, които обявиха, че съдружник от НАТО не трябва да получава такова съоръжение от неприятелска страна, напомня Ройтерс.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР