Вашингтон. Хоспитализациите с COVID-19 в Съединените щати трябва да надминат

...
Вашингтон. Хоспитализациите с COVID-19 в Съединените щати трябва да надминат
Коментари Харесай

Washington Post: САЩ с нов антирекорд за хоспитализации във връзка с Covid-19

Вашингтон. Хоспитализациите с COVID-19 в Съединените щати би трябвало да надминат върха толкоз бързо, колкото и случаите, провокирани от разпространяването на разновидността Омикрон, оповестява The Washington Post .

Около 141 385 пациенти с COVID-19 са били приети в болница в понеделник, малко под антирекорда от януари 2021 година

Миналата зима, преди имунизациите да станат елементарно налични, 142 273 пациенти бяха приети в болница с COVID-19, отбелязва Post.

Разработчиците на модели на болести предвиждат, че общият брой на хоспитализациите в Съединени американски щати ще доближи 275 000 до 300 000 при пика на разновидността Омикрон, който евентуално ще се случи по-късно през януари, съгласно вестника.

Съобщава се, че скокът е довел до невиждан дефицит на личен състав в медицинските заведения, които са затрупани от толкоз доста пациенти, нуждаещи се от грижи, което основава „ съвършена стихия “ за рецесия в лечебните заведения в цялата страна.

Случаите също скочиха до над 700 000 дневно в Съединените щати, което е доста повече от миналогодишната вълна, оповестява The New York Times.

Здравните специалисти обаче показват, че броят на случаите в този момент може да бъде по-малък мотив за безпокойствие, в сравнение с по време на предходни талази, заради понижената вирулентност на разновидността Омикрон, съчетано с броя на американците, предпазени от ваксини и бустерни дози, които по-специално доста покачват отбраната от зараза и тежко заболяване, хоспитализация и гибел.

Вариантът Омикрон обаче е доста по-заразен от предходните разновидности на COVID-19, като по този метод предизвиква повече случаи като цяло. Но със забележителния размер на случаите и големия брой от тези, които към момента не са имунизирани в страната, към момента се слага огромно напрежение върху лечебните заведения.

Броят на хоспитализациите са основен маркер за настоящата тежест на пандемията, защото демонстрират резултатите от вируса отвън тестването и дребните случаи, отбелязва Times.

Смъртните случаи от COVID-19 не се усилват толкоз бързо, колкото заразяванията, съгласно вестника, само че въпреки всичко провокира угриженост за здравните чиновници.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР