Вашингтон. Федерално жури обвини четирима полицаи, замесени в инцидента със

...
Вашингтон. Федерално жури обвини четирима полицаи, замесени в инцидента със
Коментари Харесай

CNN: Повдигнаха нови обвинения срещу полицаи, замесени в смъртта на Джордж Флойд

Вашингтон. Федерално жури упрекна четирима служители на реда, забъркани в случая със гибелта на Джордж Флойд, за нарушение на конституционните му права, предава новинарският канал CNN .

Дерек Шовин, наказан преди този момент за убийството на Флойд от съд в Минесота, съгласно правосъдни заседатели, e лишил покойника от „ правото на независимост, в това число от безразсъдно задържане и потребление на мощ от служител на реда “. Колегите на Шовин Джей-Александър Кун и Ту Тао са упрекнати в нарушение на правата на Флойд, като не са се намесили в злоупотребата със мощ. Шовин, Кюн, Ту Тао и четвъртият служител на реда Томас Лейн също са упрекнати, че не са му дали нужната здравна помощ.

Кун, Ту Тао и Лейн са упрекнати в незаконна немарливост, подкрепяне и подбудителство в непредумишлено ликвидиране.

Нарушението на конституционни права, довело до гибелта на човек, се санкционира с пожизнен затвор. Все още не е оповестена датата на федералния развой против служителите на реда, забъркани в случая.

Флойд умря, откакто беше арестуван в Минеаполис на 25 май 2020 година от Шовин. Още на идващия ден и четиримата служители на реда, взели участие в ареста на афроамериканеца, бяха уволнени.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР