Вашингтон. Един от всеки трима американци смята, че понякога може

...
Вашингтон. Един от всеки трима американци смята, че понякога може
Коментари Харесай

The Hill: Една трета от американците смятат, че насилие срещу правителството понякога е допустимо

Вашингтон. Един от всеки трима американци счита, че от време на време може да бъде „ целесъобразно жителите да подхващат насилствени дейности против държавното управление “, демонстрира ново изследване, което записва доста покачване на този индикатор по отношение на предходни години, написа The Hill .

Допитването на The Washington Post-University of Meryland, оповестено в събота, демонстрира, че 40 % от републиканците споделят, че насилствените дейности могат да бъдат оправдани, спрямо 23 % от демократите и 41 % от самостоятелните.

Като цяло 62 % от респондентите споделиха, че насилието в никакъв случай не е целесъобразно, а четири % или нямат мнение, или са дали отговор „ целесъобразно “, само че „ споделиха в следващ въпрос, че не считат, че насилието е целесъобразно “.

От тези, които настояват, че насилствените дейности могат да бъдат заслужени, 22 % споделят, че такива дейности могат да бъдат оправдани от това, че държавното управление нарушава или лишава правата или свободите на хората, а 15 % показват евентуален боен прелом или срив на демокрацията.

Като цяло процентът на хората, които споделят, че насилието против държавното управление от време на време е целесъобразно, се е нараснал през последните години.

През октомври 2015 година 23% от хората споделиха, че е целесъобразно, спрямо 16% през януари 2011 година и април 2010 година и 13% през април 1995 година, съгласно откривателите.

Проучването също сподели, че 19 % от респондентите считат, че правните последствия за хората, нахлули в Капитолия на Съединени американски щати, са прекомерно сурови, а 51 % споделят, че не са задоволително сурови. Други 28% споделиха, че наказванията са били обективни, а 3% нямат мнение.

Но допитването също по този начин сподели огромно партийно разделяне във връзка с отговорността на някогашния президент Тръмп за събитията от 6 януари. Сред демократите 92 % споделят, че Тръмп носи „ огромна “ или „ частична “ виновността за офанзивата, спрямо 27 % от републиканците.

Проучването е извършено сред 17 и 19 декември и включва 1101 възрастни с позволена неточност от плюс или минус четири процентни пункта.

Анкетата е извършена в навечерието на първата годишнина от офанзивата на 6 януари против Капитолия на Съединени американски щати.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР