ВАШИНГТОН (АП) — Имаше много в ранните резултати от извънгодишните

...
ВАШИНГТОН (АП) — Имаше много в ранните резултати от извънгодишните
Коментари Харесай

Демократите печелят за правата на абортите и други акценти от извънгодишните избори във вторник

ВАШИНГТОН (АП) — Имаше доста в ранните резултати от извънгодишните избори във вторник, с цел да създадат демократите щастливи, само че не трябваше не е задоволително, с цел да ги накара да се почувстват сигурни в президентските избори следващата година.

Поддръжниците на правата на абортите завоюваха гласоподаване в Охайо, а губернаторът на Демократическата партия на аленото цвекло Кентъки резервира поста си посредством акция за репродуктивни права и изобразяване неговия конкурент като екстремист във връзка с абортите.

Изборите отвън годината имат огромни последствия и за двата щата и дават моментна фотография на американската политика към 2024 година Но две огромни имена – Джо Байдън и Доналд Тръмп – не бяха не е в бюлетината.

Ето някои основни резултати от гласуването във вторник.

АБОРТЪТ ОСТАВА МОЩЕН ЗА ДЕМОКРАТИТЕ

Демократите реализираха две ранни победи във вторник вечерта в Кентъки и Охайо, и двата щата, които гласоподаваха за Тръмп през 2020 година И в двата щата абортът беше главният проблем.

В Кентъки губернаторът демократ Анди Бешер беше избран отново в щат, който Тръмп завоюва с 26 процентни пункта. Бешир подлага на критика възгледите за абортите на своя републикански противник, основния прокурор Даниел Камерън, в диспути и телевизионни реклами. Една реклама на Beshear показва жена, която е направила импровизиран аборт, откакто е била изнасилена от втория си татко на 12-годишна възраст, изразяваща съмнение към опълчването на Камерън на абортите в случаи на обезчестяване и блудничество.

В Охайо мярка за гласоподаване, запазваща правата на аборт, беше призната показват, че Тръмп е спечелил с осем процентни пункта през 2020 година Републиканците към този момент се пробваха да провалят мярката, като свикаха необикновен референдум през август, с цел да затруднят приемането на ограничения за гласоподаване, самодейност, която беше изрично отхвърлена от гласоподавателите в Охайо.

Резултатите допускат трансформиран политически пейзаж, откакто консервативното болшинство във Върховния съд на Съединени американски щати анулира федералното право на аборт предходната година. Мерките за правата на абортите бяха признати в голям брой щати, защото някои други ръководени от републиканците щати вкараха нови забрани на процедурата.

Правата на абортите може да не са задоволително мощен проблем, с цел да провокират избори сами по себе си. Няколко губернатори на Републиканската партия, които поддържаха нови забрани, се преизбраха предходната година, в това число Майк Деуайн от Охайо, Рон ДеСантис от Флорида и Грег Абът от Тексас.

Но конкуренцията за губернатора на Кентъки демонстрира, че към момента може да бъде основен детайл на демократа успеха на претендента.

Бащата на Бешер е бил два мандата губернатор и той има дълга история на победа в избори в целия щат. Но абортът беше основният въпрос на неговата акция. И това би трябвало да тревожи републиканците в спортните надпревари през идната година.

ЛЕКА НОЩ ЗА ДЕМОКРАТИ, НО МОЖЕ НЕ И ЗА 2024 година

Това беше добра нощ за демократите след поредност от победи на изключителни избори и идва след по-силно показване в миналогодишните междинни избори, които нормално са смазващи за партията на власт във Вашингтон.

Но нито една от конкуренциите не беше позитивно решение за настоящия президент Байдън. И никой не включваше Тръмп в бюлетината или способността му да подтиква изборната интензивност на рядко гласувалите.

Беше прекомерно рано да се каже коя партия ще управлява Народното събрание на Вирджиния. Републиканският губернатор на щата Глен Йънгкин настоя да трансферира контрола върху щатския сенат на Републиканската партия, откакто завоюва долната камара и губернаторството през 2021 година Вирджиния гласоподава за Байдън с 9 процентни пункта през 2020 година и фактът, че демократите се потят дали ще да бъдат изключени, има увещание за несигурното им задържане на власт.

Демократите се показаха добре на последните изключителни избори и се показаха по-добре от предстоящото през 2022 година Все повече наподобява, че партията стартира от позиция на мощ. Но не е ясно, че това значи 80-годишният президент, който е изправен пред необятно публикуван песимизъм по отношение на работата си и дали е прекомерно остарял, с цел да служи втори мандат.

Ще би трябвало да изчакаме до 2024 година с цел да видите по какъв начин се оправя Байдън.

ПЪРВИ В ИСТОРИЯТА

Политическите претенденти преодоляха бариерите с няколко победи във вторник.

Бившият помощник на Байдън в Белия дом Гейб Амо ще стане първият черен член на Конгреса от Роуд Айлънд след продобиване на специфичните избори в първия конгресен регион на този щат.

Син на западноафрикански имигранти, Амо излезе от първичните избори през септември с 12 претенденти, с цел да наследи пенсиониращия се конгресмен Дейвид Сицилин. Във вторник Амо победи републиканеца Гери Леонард, деец от морската пехота, в мощно демократическия регион.

И Филаделфия ще има първата си жена кмет, откакто демократът Черел Паркър победи републиканеца Дейвид О в преобладаващо демократичния град.

p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР