Вашингтон. Американската федерална авиационна администрация (FAA) поднови лиценза на Virgin

...
Вашингтон. Американската федерална авиационна администрация (FAA) поднови лиценза на Virgin
Коментари Харесай

ТАСС: Virgin Galactic получи лиценз да изпраща хора в Космоса

Вашингтон. Американската федерална авиационна администрация (FAA) възобнови лиценза на Virgin Galactic за изпращане на пасажери в Kосмоса. Информация за това се появи в петък на уеб страницата на Virgin Galactic, предава TACC .

Според публикуванoто на уеб страницата, подновяването на лиценза на оператора Virgin Galactic, публикуван на компанията през 2016 година, значи, че FAA го е одобрила за търговски полети. „ Днешното удостоверение на FAA за цялостния ни лиценз за комерсиално изстрелване, съчетано с сполучливия тестов полет на 22 май, ни дава убеденост, когато започваме първия си напълно пилотиран тестов полет това лято “, по този начин Майкъл Коглайзър, основен изпълнителен шеф на Virgin Galactic, разяснява решението на авиационния орган.

В текста се загатва и завършването на изчерпателен разбор на данните, получени по време на тестовия полет на 22 май, който беше сполучлив при осъществяването на всички цели. След като прегледа тази информация, Virgin Galactic може да продължи да се приготвя за останалите три тестови полета.

По-рано, на 22 май 2021 година, самолет-носител, към дъното на който беше прикован галактическият транспортен съд, излетя от космодрума „ Америка “. След като се изкачи до целевата височина от 16 км, галактическият транспортен съд " Юнити " с двама водачи на борда беше откачен от него.

Космическият транспортен съд, употребявайки лични мотори, се издигна на височина над 89 км - над границата на космоса (80,45 км), която се съблюдава от Военновъздушни сили на Съединени американски щати. По този метод „ с днешния полет Ню Мексико се трансформира в третия американски щат, на чиято територия се правят пилотирани галактически полети “, подчертаха от Virgin Galactic. В края на тестванията Unity гладко се спусна и кацна на пистата на космодрума.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР