Вашингтон. Администрацията на американския президент Джо Байдън възнамерява да действа

...
Вашингтон. Администрацията на американския президент Джо Байдън възнамерява да действа
Коментари Харесай

ТАСС: В администрацията на Байдън заявиха, че ще действат праволинейно с Москва

Вашингтон. Администрацията на американския президент Джо Байдън има намерение да работи непосредствено в връзките с Русия, само че счита, че съществуват области за съдействие сред Вашингтон и Москва. Това съобщи в сряда на постоянен брифинг за кореспонденти пресаташето на Белия дом Джен Псаки, представена от TACC .

Тя беше помолена да разяснява извикването в Москва за съвещания на съветския дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов. „ Със сигурност сме видели тази информация “, отговори тя. " Нашата администрация ще подходи във връзка с връзките с Русия по друг метод от предходната ", сподели Псаки. " Ще бъдем директни и ще действаме непосредствено в тези области, в които има въпроси, които ни вълнуват ", сподели представителят.

„ Има области, в които считаме, че можем да работим дружно “, сподели Псаки. „ Надяваме се, че има благоприятни условия за това “, добави тя.

Белият дом също съобщи, че Байдън няма да скрие острите моменти в връзките сред Руската федерация и Съединени американски щати, само че има вяра, че страните ще могат да си сътрудничат, все пак.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки съобщи в сряда, че скоро би трябвало да се чакат повече вести от Съединени американски щати за отговорността на Русия.

" Както президентът (Джо Байдън) сподели нощес (става дума за изявление, записано във вторник, - ТАСС), Русия сигурно ще носи отговорност за дейностите си. Ще ви разкажем повече за това в близко бъдеще, " съобщи Псаки.

Съединени американски щати не разясняват опцията за извикване на американския дипломат в Русия Джон Съливан за съвещания във Вашингтон. Това заяви на постоянен брифинг за публицисти заместник-ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати Джалина Портър.

" Що се отнася до какъвто и да е отговор от наша страна, ние нямаме коментар по този въпрос ", сподели представителят на американското външно министерство. Тя означи, че не може да добави нищо към изказванията на американския президент Джо Байдън за управлението на Русия и връзките сред Москва и Вашингтон, за които американският водач приказва по-рано в изявление за телевизия ABC. " Няма какво да прибавя към мненията на президента Байдън ", сподели Портър.

В тази връзка вниманието на американския посланик беше ориентирано към обстоятелството, че самите Съединени американски щати са заинтригувани от съдействие с Русия в разнообразни области, в това число, да вземем за пример, стабилизация в Афганистан и Близкия Изток и споразумяване на иранския нуклеарен проблем. " Отново: Няма какво да прибавя към казаното от президента Байдън. Но дублирам, че той акцентира следното: когато има области на съдействие с Русия, изключително когато това е в полза на националната сигурност на Съединени американски щати, ние ще си сътрудничи с тях (руснаците) ", - сподели Портър.

Тя напомни, че Байдън е направил острите си изказвания за Русия тъкмо по времето, когато специфичният делегат на Съединени американски щати за Афганистан Залмай Халилзад пътуваше до Москва за многостранни съвещания. Портър призна, че американското държавно управление смята идните договаряния на Халилзад в съветската столица за значими. " Що се отнася до дипломат Халилзад, той взе участие в забележителна дипломатическа интензивност. Неговите срещи в Москва сигурно са значими в района и са значими за нас ", сподели дипломатът. " Това е добра опция за посланика да приказва за нашите връзки с Русия, с цел да бъдат градивни, да работим в общи ползи, позволявайки ни да работим дружно, когато имаме намерение да го създадем ", сподели Портър.

" Но ние преглеждаме трезво на какво са способни те (руснаците) ", приключи представителят на Държавния департамент.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР