Вървят преговори пощите да започнат да предлагат застрахователни и финансови

...
Вървят преговори пощите да започнат да предлагат застрахователни и финансови
Коментари Харесай

Пощите ще започнат да предлагат застраховки и финансови услуги

Вървят договаряния пощите да стартират да оферират застрахователни и финансови услуги, заяви през днешния ден по Българска национална телевизия министърът на превоза Росен Желязков. Те имат потенциал да развиват и други услуги, като това стана ясно около разпространяването на печатните издания, добави той. Според Желязков стартирането на спомагателни услуги ще е от изгода както за личния състав, който ще получава бонуси, по този начин и за клиентите.

Идеята пощите да популяризират печатните издания се появи през ноември предходната година. Правителственото решение се формализира в края на февруари, седмица след затварянето на веригата Lafka, която разпространяваше вестниците и списанията в страната до неотдавна. Премиерът Бойко Борисов съобщи, че в случай че се наложи, ще има държавна дотация, с цел да стига печатът до сергиите из страната, които са 6000. Повод да разгласи това желание бяха продължаващите с години рецензии към България за ограничение на свободата на словото в изискванията на частен разпространителски монопол.

Днес Желязков удостовери, че това ще е субсидирана от страната активност по сходство на даването на универсална пощенска услуга и систематизиране и даването на пенсиите. " През идващите няколко години приходите ще понижават, а разноските ще остават същите. С увеличение на разноските за личен състав могат и да се усилват ", разяснява Желязков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР