Варшава. Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева

...
Варшава. Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с полския си колега Витолд Вашчиковски

Варшава. Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна във Варшава с министъра на външните работи на Полша Витолд Вашчиковски. Двамата разискаха въпроси на двустранните връзки и опциите за усилване на съдействието в разнообразни браншове на стопанската система. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
Стокообменът сред двете страни е 1,6 милиарда евро и продължава да пораства, като единствено за последните 7 месеца износът от България се е нараснал с 20 %. В развой на подготовка са и вложения на три полски компании общо за 70 млн. евро.
Министър Вашчиковски акцентира, че България е сигурна и желана дестинация за полските туристи, които непрестанно се усилват. Самият той идвал постоянно на отмора в България от 1976 година насам.
Министър Захариева незабавно го предложения да посети още веднъж страната ни, в това число във връзка 100 години от определяне на дипломатически връзки с Полша, които се навършват през декември 2018 година
Обсъдени бяха и разнообразни планове от военно-техническото съдействие.
Двамата министри разискаха и редица въпроси от европейския дневен ред, в това число разширението на Съюза, напускането на Обединеното кралство и миграцията.
Захариева срещна сътрудника си с целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и изрази специфична признателност към Полша за поддръжката за участието ни в Шенген.
Вашчиковски срещна Захариева с полските начинания в региона на районното съдействие.
По-рано денем министър Захариева организира работна среща със чиновниците на българското посолство във Варшава, на която бяха разисквани политическите, търговско-икономически и културни връзки сред двете страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР