Варшава. Европейските крайнодесни лидери продължават да флиртуват, но все още

...
Варшава. Европейските крайнодесни лидери продължават да флиртуват, но все още
Коментари Харесай

Politico: Европейските крайнодесни лидери не успяха да се обединят

Варшава. Европейските крайнодесни водачи не престават да флиртуват, само че към момента са внимателни да се обединят, написа американският вестник Politico .

Във Варшава в петък и събота се събраха едни от най-големите националистически, антиимигрантски и евроскептични политици в Европа в опит да се обединят в някаква огромна коалиция. Някои от участниците бяха: министър председателят на Унгария Виктор Орбан, претендентът за президент на Франция Марин Льо Пен и консервативният водач на ръководещата партия в Полша Ярослав Качински.

Преди срещата се разпространиха клюки, че те ще се обединят към концепцията за основаване на нова супергрупа, която може да възвърне салдото на властта в Европейския парламент.

И въпреки всичко спекулациите продължиха едвам няколко часа, като самите политици ги отхвърлиха съвсем незабавно.

„ Сътрудничество и обща връзка, да, само че няма нищо повече оттатък този стадий “, сподели Николас Бей, френски евродепутат, който оглавява парламентарната делегация на Националната партия на Льо Пен, преди срещата да завърши.

В последна сметка те разискаха „ по-тясно съдействие “ в Европейския парламент, „ в това число образуване на взаимни срещи и координиране на гласувания по общи въпроси “, само че в декларацията не се загатва обща политическа група.

Това беше резултат, който не се разграничава от този, когато 16 десни европейски партии сложиха имената си в взаимна декларация през юли, критикувайки Европейски Съюз, само че заобикаляйки предложенията за обединена партия.

Има аргументи за съмненията измежду крайната десница. Въпреки че са удовлетворени от сходни събирания, генериращи заглавия, партиите постоянно играят разнообразни игри, движейки се по разнообразни направления във вътрешната политика и с разнообразни цели в Брюксел. Техните идеологии се сблъскват в основни области. Често те просто не се харесват.

Италианският популистки закостенял водач Матео Салвини, под вътрешен напън от съперничеща дясна организация, се отдръпна преди срещата да стартира. „ Необходимо е да изчакаме времето да настъпи, с цел да могат егоизмът и страхът на партийно и национално равнище да бъдат преодолени “, се споделя в изказване на неговата партия Лига.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР