Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Холандия на

...
Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Холандия на
Коментари Харесай

Мъж от Варна ще плати 240 евро глоба, наложена му от властите в Холандия

 Варненският областен съд призна финансова глоба, наложена в Холандия на 53-годишния Димо Д. в размер на 240 евро, оповестиха от пресслуобата на правосъдната институция. 

Глобата му е била наложена, за това че на 05 ноември 2020 година е карал автомобил с нередовност и е нарушил Кодекса за придвижване на пътищата на молещата страна. Решението на управляващите в Холандия е влезнало в действие на 28.12.2020 г и е с отминалост до 28 декември 2025 година.  

За използване на правилото за взаимно признание на финансовите наказания, наложени в страни - членки на Европейския съюз, холандските управляващи са изпратили уверение. Предвид местоживеенето на санкционираното лице способен да прегледа делото бе Окръжен съд – Варна. 

Съдебният състав откри, че са налице изискванията за признание на решението на холандските управляващи, защото липсват доказателства за цялостно или отчасти осъществяване на задължението. Освен това удостоверението на Решението за налагане на финансова глоба дава отговор на условията и отминалостта не е изтекла. Деянието съставлява нарушаване и по Българското законодателство и лицето е наказателно отговорно, а наложената глоба е по-голяма от изискуемия от закона най-малко. 

Поради изтъкнатите доводи, Варненският областен съд реши, че следва да признае осъществяването на финансова глоба по отношение на Димо Д., който следва за заплати санкцията от 240 евро, с левова равноценност – 469,39 лв..

Съдебният акт ще бъде изпратен за неотложно осъществяване на органите на Търговско дружество " Национална агенция за приходите – Варна “. 

Постановеното решение предстои на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР