Варненският окръжен съд постанови 6-годишна ефективна присъда за 25-годишния неправоспособен

...
Варненският окръжен съд постанови 6-годишна ефективна присъда за 25-годишния неправоспособен
Коментари Харесай

6 г. затвор за шофьора без книжка, убил балетиста във Варна

Варненският областен съд постанови 6-годишна ефикасна присъда за 25-годишния недееспособен лидер Петър Здравков за причиняване на гибелта на 38-годишния балетист от варненската опера Мартин Чикалов, оповестиха от прокуратурата.

Инцидентът стана на 10 септември на бул. " Приморски " във Варна. Здравков е бил дрогиран и без шофьорска брошура. Той опита да избяга от мястото на произшествието и се съобщи, откакто беше разгласен за общодържавно търсене.

Подсъдимият призна виновността си и изиска делото да се гледа по съкратената процедура. Съдът му дефинира наказване 9 години отнемане от независимост, само че след редукция поради приетата виновност, наказването му бе понижено с една трета.

Петър Здравков ще излежава присъдата си във варненския затвор при непоколебим режим, а колата и ключовете за нея ще му бъдат върнати. Велосипедът на починалия балетист пък ще бъде върнат на почернената майка. Петър ще би трябвало да заплати и разноските по делото - 2256 лева

В обвинителната си защита представителят на Окръжната прокуратура изиска съдът да дефинира наказване над междинния размер за закононарушението по член 343, алинея 3, писмен знак " б " от Наказателен кодекс след редукцията. Това действие се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години. Прокурорът напомни, че неправоспособният лидер е бил самоуверен, макар че в никакъв случай не е имал шофьорска брошура, карал е с превишена скорост и след пътно-транспортното произшествие е избягал и се е укрил.

Здравков е карал преди злополуката с 114,6 км в час по бул. " Приморски ", а сега на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км в час. Той е управлявал колата си и без очила, макар че е трябвало да носи очила както за близко, по този начин и за далечно разстояние.

След злополуката Здравков напуща мястото и се укрива от органите на реда. Една на идващия ден след диалог с юрист той се явил в ОД на Министерство на вътрешните работи. Междувременно подал заявление за регистрация на различен адрес, на който живеел негов другар, у който оставал от време на време да нощува. Живеещите там не познават подсъдимия Петър. Съседите от адреса на родителите му го разказват като нападателен юноша, който след забележки за повдигане на звук отмъщавал посредством увреждане на колите им, за което е бил заведен на доклад като малолетен. За шофиране без дееспособност подсъдимият е бил наказван с актове за административни нарушавания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР