Варненският окръжен съд остави в ареста задържания 35-годишен служител на

...
Варненският окръжен съд остави в ареста задържания 35-годишен служител на
Коментари Харесай

Оставят в ареста полицай и негов помощник, взели подкуп във Варна

Варненският областен съд остави в ареста арестувания 35-годишен чиновник на „ Икономическа полиция “ в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града и 43-годишния му помощник, упрекнати в приемане на рушвет, оповестиха от пресслужбата на съда. Деянието е осъществено в изискванията на продължавано закононарушение.

На 15 август Окръжната прокуратура във Варна притегли към наказателна отговорност служителя на полицията в града за това, че в качеството си на длъжностно лице е изискал парична сума в размер на осем хиляди лв., с цел да укрие документи по висящо досъдебно произвеждане.

Досъдебното произвеждане за подкупа е било формирано на 9 август по материали от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ в града. На 14 август, при извършена реализация под управлението на прокурор, полицейският чиновник е арестуван в миг на приемане на подкупа. Задържано е и лицето, направило посредническата активност.

Извършени са претърсвания и изземвания, при които са открити документите, които е следвало да бъдат укрити, както и огромни парични суми.

Определенията на съда подлежат на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР