Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на обвинен в

...
Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на обвинен в
Коментари Харесай

Наркофермер остава за постоянно в ареста

Варненският апелативен съд удостовери мярката за неотклонение на упрекнат в развъждане на растения от рода на конопа и държане на марихуана в с. Млада армия. 33-годишният Пламен Пенев апелира решението на Окръжен съд – Варна, с което бе арестуван под стража.

33-годишният мъж бе задържан през септември, откакто в някогашна птицеферма в село Млада армия бе разкрита високотехнологична наркооранжерия. От нея бяха конфискувани над 900 растения от рода на конопа и над 2 кг марихуана.

Пенев е деятел на „ Продължаваме промяната ”, като от партията се разграничиха от своя член след задържането му, предава Дарик.

Защитата на Пенев счита, че всички процесуално-следствени дейности са завършили и той не би имал опция да повлияе на очевидци.

От прокуратурата обаче не виждат смяна в събитията, която да допуска по-лека мярка. Почти три месеца след задържането на 33-годишния мъж към момента е действителна заплахата той да извърши закононарушение. Освен това по делото предстоят още дейности по следствието, акцентират от обвиняването.

Апелативният съд  споделя безапелационната позиция на Окръжните магистрати по повод обосноваността на догатката за съпричастността на Пламен Пенев към действията, в които е упрекнат. Събрани са голям брой доказателства, измежду които разпити на очевидци, експертизи, претършуване и изземване. Изготвените експертизи разкриват активност с голям мащаб. Осигурено е изолирано помещение, в което да се разгърне незаконната предприемчивост. Създадени са условия за развъждането на неразрешени растения, употребявани са висок клас съоръжение и препарати, стимулира се съдът.

Доводът на отбраната за това, че Пламен Пенев има дете, за което би трябвало да се грижи, не може да обуслови смяна на мярката за процесуална насила, защото тези условия са били налице и все още на деянията. Срокът на следствието и на престоя в ареста е в границите на рационалното, добави към причини си правосъдният състав. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР