Варненският административен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе

...
Варненският административен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе
Коментари Харесай

Зловещи разкрития за Стоян, заровил жена си в двора, след като я убил брутално

Варненският административен съд почете настояването на Окръжната прокуратура и взе предходната седмица мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 35-годишния Стоян Стоянов от село Ново Оряхово, упрекнат в убийството на дамата, с която съжителства, написа "Телграф ".

Обвинението, което му е повдигнато, е за съзнателно ликвидиране, като плануваното в Наказателен кодекс наказване за него е до 20 година затвор.

Брутално ликвидиране край Варна: Младият Стоян зарови жена си в двора и се скри в землянка

Престъплението е осъществено на 31 март във варненското село Ново Оряхово и е било разкрито единствено за часове от криминалистите от ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна, под директното управление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура.

Малкото село наруши пролетния си темп и остави в неразбиране хората в него, откакто познатият на цялото село Стоян Стоянов оповестил, че 44-годишната Стоянка, с която съжителстват, е изчезнала.

Селото е малко, с към 200 поданици, непрекъснато живеещи там. Намира се на 4 км от морето, на по-малко от 8 км от Шкорпиловци и на 37 км от Варна. Новината в първия ден на април обходила мълниеносно дребното село, откакто се приела като първоаприлска смешка.

След като мълвата стигнала и до близкото Старо Оряхово, откъдето била Стоянка и не я разкрили при околните й, се промъкнала злокобната мисъл, че с нея може да се е случило нещо неприятно.

35-годишният Стоян бил престъпно проявен и осъждан, живеел от 13 година с 10 години по-възрастната Стоянка. Имали 3 деца – две девойки в 3-ти и 5-ти клас и момче в 1-ви клас. Семейството било от ромски генезис от гилдията на калайджиите и живеело в наета от тях къща в Ново Оряхово, което е с напълно българско население.

Жителите споделят, че Стоян и Стоянка живеели добре, били изрядни и плащали постоянно сметките. Грижели се за децата. Стоян ходел и вършел всевъзможен тип обща работа, строителство и поправки по къщите и по този начин изхранвал фамилията си. Стоянка била възпитана жена, пенсионирана по болест.

Е, имало и фамилни кавги, като хората споделят, че те били поради другите три по-големи деца на Стоянка от предходния й брак. Когато дамата се опитвала да им помогне, у Стоян се събуждала ревнивост и експанзия.

При последния сходен случай, след препирня, физически по-силният Стоян нанесъл няколко удара на жена си, а по-късно я хванал за гърлото и почнал да я души, до момента в който тя издъхнала. По време на убийството децата им спали в прилежащата стая. След като Стоянка дълго време не станала, Стоян опитал да я съвземе, само че тя била неподвижна. Чак тогава той проумял, че е умъртвил жена си.

В суматохата взема решение да прикрие закононарушението, като взима лопата и заравя още топлото й тяло в двора зад къщата. След това инсценира изгубването й.

Когато по-късно се схванало за изгубването на Стоянка, роднините не криели подозренията си към Стоян, който от боязън от циганска вендета липсващ от вкъщи си. Когато го потърсили, разкрили единствено калните му обувки на входа на дома. Така по следите от тях те намерили в задния двор, покрай колибата на кучето, прясно разровена пръст, покрита с клони.

Роднините разкопали мястото и с смут видели оттова да се подава парче чаршаф. Предположили, че в него е увита Стоянка, преди да бъде заровена. Веднага уведомили полицията.

Припомняме, че по-късно Стоян бил открит в землянка да държи бутилка със солна киселина. Планирал да се самоубие, само че криминалисти и психолози го спрели. По-късно Стоян бил разпитан. Той направил цялостни признания.

Делото за установяване на мярката за неотклонение на разкаялия се палач беше гледано в Окръжен съд- Варна, посредством видеоконферентна връзка, осъществена от следствения арест.

Пред правосъдния състав Стоян сподели единствено, че не знае какво да каже и че доста съжалява. Защитата му не изиска по-лека мярка за неотклонение с претекста, че опитът му за самоубийство демонстрира, че за него е по-добре да бъде държан под стража.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР