Варненски лекар демонстрира арогантно отношение към онкоболен пациент и неговата

...
Варненски лекар демонстрира арогантно отношение към онкоболен пациент и неговата
Коментари Харесай

Проверяват варненски лекар за обида към онкоболен

Варненски доктор показва надменно отношение към онкоболен пациент и неговата брачна половинка, като се стига и до обиди към пациента. Това излиза наяве от видео, което беше публикувано в обществените мрежи и провокира доста мнения.

Автор на клипа е Ивалина Иванова. В понеделник следобяд тя отива в кабинета на доктор Иван Станчев, който е общопрактикуващ доктор във варненския кв. “Левски ”, с цел да вземе направление за ТЕЛК за брачна половинка си. Радослав Иванов е диагностициран с рак на дебелото черво. В момента е клинично здрав, само че е с 95 % понижена продуктивност, показа пред Дарик Ивалина Иванова..

" Ти не съществуваш, вие не съществувате ", крещи лекарят на дамата, която го снима. " На мен никой не ми държи сметка. К`ъв е срокът за издаване на документа. За мен период няма. Намери ми документ, където написа, че има период за мен ", продължава да вика докторът.

Той продължава да приказва на висок звук, а когато дамата го пита по кое време ще бъде подготвен, лекарят дава отговор: " Когато реша аз, а не когато вие решите ".Докторът назовава онкоболния " безспорен неблагодарник " и " малоумник ".



Иванова показа, че тя и брачният партньор й се усещат унизени от създалата се обстановка. Подобно обидно отношение от страна на медика са срещали и преди (разказа й ще откриете в прикаченото аудио).

Младата жена посочи, че фамилията ѝ е при доктор Станчев от декември 2022 година След скандалната преживелица са решили да се реалокират при различен общопрактикуващ доктор. Иванова има намерение да съди доктор Станчев за нанесените обиди. За задачата ще потърси услугите на юрист. Подадена е и тъжба до Здравната каса.

Дарик потърси доктор Иван Станчев за коментар. И двата му телефона обаче се оказаха изключени и не успяхме да се свържем с него.

Бившият министър на опазването на здравето Костадин Ангелов съобщи във фейсбук профила си, че е сезирал за случая Изпълнителна организация медицински контрол и Българския лекарски съюз да извършат инспекции по отношение на видеото.

" От фрагментите проличава експанзия на сътрудник доктор, която е ориентирана към близки на 21-годишен онкоболен пациент.Настоявам за бърза инспекция, незабавни ограничения и решение на административните проблеми с ТЕЛК на пациента! ", написа Ангелов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР