Варненската опера при Театрално-музикалния продуцентски център Варна ще спази и

...
Варненската опера при Театрално-музикалния продуцентски център Варна ще спази и
Коментари Харесай

Празничен концерт край фонтана

Варненската опера при Театрално-музикалния продуцентски център Варна ще съблюдава и тази година традицията да сервира на жителите и гостите следващия прочувствен концерт край фонтана за празника на града Свето Успение Богородично. Събитието се организира с поддръжката на фонд " Култура " при Община Варна, научи ДУМА от Виолета Тончева, пиар на ТМПЦ Варна.

Под диригентството на маестро Кръстин Настев на 15 август от 20.30 ч. на централния площад " Независимост " ще звучат арии и ансамбли из оперите " Кармен " от Бизе, " Джани Скики ", " Манон Леско " и " Бохеми " от Пучини, " Лакме " от Делиб, " Севилският бръснар " от Росини, " Дон Жуан " и " Вълшебната флейта " от Моцарт, " Адриана Лекуврьор " от Чилеа, " Хофманови разкази " от Офенбах и оперетите " Царицата на чардаша " от Калман, " Джудита " от Лехар и " Прилепът " от Щраус.

Маестро Кръстин Настев е съставил богатата стратегия с концепцията да предложи разнообразни от до момента включваните в този специфичен празничен концерт произведения. Наред със солистите на Държавната опера във Варна - Даниела Дякова (мецосопран), Пламен Димитров (баритон) и Гео Чобанов (бас), ще пее и варненското сопрано Андриана Йорданова, която живее и твори в Малта, само че постоянно се връща в родния си град, с цел да взе участие в разнообразни концерти. Неотдавна бе приветствана като един от " Белкантовите гласове " в XVII спектакъл " Римски терми ".

За първи път в Концерт край фонтана ще се изяви още едно надарено варненско сопрано - младата Жасмина Темелкова, възпитаничка на Варненската детско-юношеска опера, в този момент студентка по оперно пеене във Виена, с изяви на европейската музикална сцена. Руското сопрано Ирина Хрулева, която на миналогодишния интернационален конкурс за млади оперни артисти в Болоня завоюва премията на Варненската опера - присъединяване в нейни спектакли или концерти, ще бъде солистка и в заключителната оперна церемония от X " Опера в Летния спектакъл ".

Новост в програмата на обичайния концерт е наличието на авторска православна музика, която ще извърши фамозният камерен отбор " Свети Йоан Кукузел ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР