Варненската Фондация Радост за нашите деца стартира работа по проекта

...
Варненската Фондация Радост за нашите деца стартира работа по проекта
Коментари Харесай

Фондация Радост за нашите деца стартира проект Пътуваща пекарна

Варненската Фондация " Радост за нашите деца " започва работа по плана " Пътуваща пекарна ". 

С финансовата поддръжка на Фонд " Социална протекция " участниците ще посетят четири атрактивни местоположения наоколо до Варна, свързани с производството на храна.

На място ще се срещнат със спецификите на работа и развъждане на разнообразни артикули, което ще бъде насочна точка за обмяна на опит, положителни практики, дегустации. Предвиденото свободно време е за игри навън, другарство с нови другари. На проведените презентации младежите ще показват разнородни печива – соленки, бисквити, меденки погачи и други, които са приготвили в Пекарна " Радост ".

Фондация " Радост за нашите деца " е неправителствена организация, основана от родители в социална изгода през 2004г., във Варна, за интеграция на деца и младежи с дефицити.

Център " Радост " е оголен през 2005 година Социалните услуги, които дават за поддръжка на деца от 2 до 18 години са рехабилитация, логопедична терапия, хипотерапия, просветителна и психична поддръжка.

" Нашият мултидисциплинарен екип, дава на родителите консултиране от покровителство и ходатайство за правата на децата със характерни просветителни потребности.

От 2018г., Социално дружество " Пекарна Радост " дава трудова претовареност за младежи над 18 години с голям брой увреждания в предпазена работна среда, с поддръжката на ментори и доброволци. При постъпване в пекарна, младежите минават през базисноспециализирано образование. Така получават опция за работа и получават дълготрайни трудови умения.

Тематичните креативен занимания - Работилници " Радост " проведени в пекарната развиват изобретателното си мислене на деца от разнообразни възрасти. По занимателен метод участниците получават нови умения, познания и другари. Темите на занимания ни са свързани с правенето на бисквитки, меденки с айсинг и захарен принт, питки, самун, рогчета, а помощници са младежите от Пекарна " Радост ", споделиха за медията ни от Фондацията.

Varna24.bg е медиен сътрудник по проекта  " Пътуваща пекарна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР